Horácká Slavia, která vyhrála pátý zápas v řadě, vstoupila do utkání lépe. Už ve třetí minutě poprvé překonal Přikryla Vondráček.

I v dalším průběhu byla aktivnější, ale druhou trefu si schovala až na poslední minutu úvodní třetiny, kdy našel volného Vondráčka přesnou přihrávkou Rangl. Když přidal třetí gól domácích Ostřížek, zdálo se být rozhodnuto, ale Husák ještě v posledních vteřinách prostředního dějství vykřesal naději. Tu zase zhasil Fořt ve 46. minutě. Těsně před koncem pak jen upravil na konečných 4:2 Mrňa.

„Utkání dala ráz první třetina, ve které jsme chtěli hrát něco jiného, než to, co jsme v ní předvedli. Bohužel jsme ji zase chtěli hrát na krásu, ale k tomu je třeba vyhrát nějaký osobní souboj a my jsme v našem obranné pásmu nevyhráli asi ani jeden. Soupeř nás za to potrestal.

Od druhé třetiny jsme zvýšili aktivitu a hráli jsme na větší riziko. Bohužel naše trápení v koncovce pokračuje. Na to, že jsme hráli venku, jsme si šancí vypracovali celkem dost, ale neproměnili jsme je. Třebíč dobře bránila, hrála na brejky, což jí vyhovovalo a ta první třetina si rozhodla celý zápas," myslel si trenér Stadionu Daniel Tvrzník.

„Strašně důležité bylo, že jsme v zápase šli do vedení. Víme, že Litoměřice umí hrát hokej a jsou konstruktivní v útočné fázi. Nám vyhovovalo to, že jsme mohli bránit a chodit do brejků. Myslím si, že první třetinu jsme měli vyhrát mnohem větším rozdílem. Měli jsme tam další minimálně čtyři tutovky.

Ve druhé třetině se nám podařil jeden kontr, zvýšili jsme na tři nula a podržel nás Čiliak. V závěru druhé části jsme dostali hloupý gól, který ale naštěstí s mužstvem moc nezamával. Ve třetí části hrál soupeř na riziko a my jsme měli dát z brejků víc gólů, což se nám ale nepovedlo. Soupeř hrál kvalitně v útočné fázi, my jsme se chvílemi ztráceli, ale naštěstí nás znovu podržel Čiliak. Zápas to byl velice těžký, proto jsem rád, že jsme ho zvládli," poznamenal trenér vítězů Kamil Pokorný.

Stadion klesl na osmou příčku, ale už vyhlíží sobotní derby proti Ústí.


Horácká Slavia Třebíč – Stadion Litoměřice 4:2

•Branky a nahrávky: 3. Vondráček (Dolníček, Malena), 20. Vondráček (Rangl), 37. Ostřížek, 46. Fořt (Kaut, Ostřížek) – 40. Husák (Gerhát, Lapšanský), 60. Mrňa (Žálčík). Rozhodčí: Humpolíček – Guth, Rittich. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Třetiny: 2:0, 1:1, 1:1. Diváci: 1370.

•Třebíč: Čiliak – Rangl, Malena, Zdráhal, Bilčík, Sláma, Dlapa, M. Sobotka – Vondráček, Dolníček, Burian – Čuřík, Nahodil, Šlahař – Ostřížek, Kaut, Fořt – Přibyl, Moučka, Kadela.

•Litoměřice: Přikryl – Žovinec, Evan, Husák, Kolář, Martinka, Veselý, Kříž, D. Sobotka – Rudovský, Rubeš, Novák – Mrňa, Gerhát, Šinágl – Kafan, Slížek, Tvrzník – Lapšanský, Simon, Žálčík.

Spoluautor: Michaela Luňáčková