Hosté se dostali v polovině první třetiny do vedení, ve vlastním oslabení se prosadil Bečka, ještě do první sirény ale dokázal srovnat Štěpán Tintěra. Také úvodní branku prostředního dějství vstřelil hostující celek, i na trefu Váni ale dokázali domácí reagovat. Už za 68 sekund srovnal Jan Pokorný, stejný hráč překlopil v čase 34:50 poprvé vedení na stranu roudnického celku.

V závěrečné třetině se hosté snažili o vyrovnání, Roudničtí naopak toužili po pojišťující trefě. Ani jednomu týmu už se ale prosadit nepodařilo, slavit tak mohli domácí, kteří si připsali pátou výhru v sezóně, z toho třetí z posledních tří zápasů.

Podle předsedy oddílu Vladimíra Čichovského je klíčem k úspěchu fakt, že se tým zase schází kompletní a hráči si uvědomili, že roudnický hokej patří výš.

„Sice nám v tomto duelu chyběli tři hráči kvůli pracovním či jiným povinnostem, ale zbytek mužstva je svou bojovností a nasazením dokázal zastoupit,“ pochvaloval si šéf aktuálně třetího celku tabulky. „Zápas byl z obou stran velice dobrý, na krajský přebor měl možná až nadstandardní kvalitu,“ hodnotil pak samotný duel. „K nám se možná přiklonilo trochu víc štěstíčka a i díky přesnější mušce jsme ho dokázali zlomit na svou stranu. Jde o velice cenné tři body,“ neskrýval spokojenost.

Rostoucí formu může Roudnice potvrdit už v sobotu, kdy ji od 17 hodin čeká derby na ledě Lovosic. Ty měly o víkendu volný los, v tabulce krajského přeboru jsou navíc poslední. Chybět by navíc měl i útočník Tomáš Drábek, jenž dostal v minulém zápase v Klášterci trest ve hře.

Hokej, krajský přebor, 15. kolo:
HC Roudnice nad Labem – HC Klášterec nad Ohří 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Rozhodčí: Folk – Beneš, Kurtin. Vyloučení: 8:7. Bez využití. V oslabení: 0:2.
Roudnice (góly+asistence): Kolařík (Fridrych) – Kašička, Hlavička, Kolenatý (1+1), Štosek, Brandejský, Křepelka, Tintěra (1+0), Toman, Kasal (0+1), Vacek (0+1), Pokorný (2+0), Čichovský, Lauko (0+1), Barcal (0+1), Vacek