„S Havířovem to byl těžký zápas. Soupeř už ví, že sestupuje, díky tomu ale přijel uvolněný a hrál velice dobře. Bylo to vyrovnané, soupeř měl také množství šancí, ale my jsme to nakonec vybojovali. Dle mého názoru rozhodly čtyři vstřelené branky a to, že nás podržel brankář,“ řekl asistent ústeckého kouče Macha Jaroslav Roubík.

Fotbalisté Neštěmic ilustrační
Druhý pokus už vyšel, Neštěmice v přípravě prvně vyhrály

Jeho tým ještě v první části otočil nepříznivě se vyvíjející skóre, obrat načal opět kapitán Trávníček. Ačkoliv Slezané dokázali ještě srovnat na 2:2, Ústí díky Urbanovi s Bláhou odskočilo do dvoubrankového trháku a i přes tlak hostů v závěrečné powerplay nakonec uhájilo výhru. Pomohla k tomu i zvýšená útočná snaha, Slovan vyslal na branku soupeře 37 střeleckých pokusů.

LÍDR PODRUHÉ ZA SEBOU PROHRÁL

Druhou vysokou porážku v řadě zaznamenaly Litoměřice. Těm nevyšel ani další výjezd, na ledě Šumperku prohráli 0:5 „Zápas se hodnotí těžce a zároveň jednoduše. Domácí byli lepší a jasně nás porazili. My jim gratulujeme. Nyní to musíme hodit za hlavu a připravit se na další utkání,“ byl po utkání stručný trenér kališníků David Bruk.

Fotbalisté FK Ústí nad Labem ilustrační
Přírodní povrch jako jediné pozitivum. Jarolímovi se výkon proti Žižkovu nelíbil

Litoměřicím nepomohlo ani to, že svého soka přestříleli 32:23. Po rychtě v Jihlavě (1:7) si připsali druhou porážku v řadě, celkově čtvrtou z posledních šesti kol, a jejich náskok na čele tabulky se ztenčil na sedm bodů. Ve středu hostí Slavii Praha. Slovan míří do Vsetína.

Hokej, Chance liga:
Slovan Ústí nad Labem - Havířov 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Trávníček (Vrdlovec, J. Drtina), 20. Milfait (M. Tůma), 24. Urban (E. Mareš), 42. O. Bláha (Urban) – 7. Dostálek (Hudeček, J. Doktor), 22. L. Bednář, 51. Tjurin.
Rozhodčí: Zavřel, Petružálek - Štofa, Juránek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 796. Střely na branku: 37:25.
HC Slovan Ústí nad Labem: L. Cikánek – J. Drtina, Záruba, Vladimír Brož, Š. Havránek, Trefný, E. Mareš – Trávníček, Vrdlovec, Š. Bláha – O. Bláha, Urban, D. Tůma – M. Tůma, Milfait, Severa – Bernat, T. Čermák, Jouza.

Šumperk - Stadion Litoměřice 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Šilhavý (Šuhaj), 7. Žálčík (D. Kindl, Vildumetz), 26. P. Kratochvíl (D. Kindl, Žálčík), 48. Šuhaj (D. Kindl, Vildumetz), 57. Vachutka (Vildumetz).
Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Kleprlík, Hranoš. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 23:32.
HC Stadion Litoměřice: Král – Marcel, Černohorský, Výtisk, Klikorka, Jebavý, Böhm, Kuboš – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, M. Procházka – Berka, Jícha, Hauser – Křehlík, Rouha, Soukup.