Domácí položili základy výhry už v první periodě. Vyrovnanou dvacetiminutovku, v níž se hrál vcelku svižný hokej, rozčísl v 17. minutě parádní individuální akcí Peter Jánský. Také v prostředním dějství se dokázal Stadion prosadit, krátce za polovinou duelu si otevřel střelecký účet u Kališníků Martin Procházka. Když zkraje poslední třetiny zvyšoval na 3:0 Matěj Beran zdálo se, že je rozhodnuto.

Jenže hosté dokázali ve 47. minutě snížit, a dlouhou, více než tříminutovou hru bez brankáře, nakonec v čase 59:21 přetavili v kontaktní gól. I přes veškerou snahu už ale sešívaní vyrovnat nestihli a družina trenérů Bruka a Tvrzníka tak vkročila do přípravy vítězně.

"Jsme rádi, že jsme se konečně dostali k utkání. Předchozí čtyři jsme museli zrušit z různých důvodů. Hráči už byli natěšení," pochvaloval si v první řadě David Bruk. "Předchozí tři týdny jsme trénovali v devíti lidech, měli jsme hráče nejdříve na reprezentačním srazu U20 a potom v karanténě. V tomto složení jsme se sešli poprvé teprve včera, navíc to byl náš první západ. Za těchto okolností jsme s výsledkem zápasu spokojeni," dodal.

Hokej, příprava:
HC Stadion Litoměřice - HC Slavia Praha 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 17. Jánský, 32. Procházka (Jánský), 41. M. Beran (Procházka) - 47. Kuťák (Všetečka, Šteiner), 60. Vrdlovec (Barák).
Rozhodčí: Petružálek, Vyštejn – Povová, Kurtin. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0.
Litoměřice: Král – Marcel, Mlčák, Výtisk, Poizl, Jebavý, Holý, Sedláček – Krutil, Beran M., Miškář – Procházka, Berka, Koffer – Jánský, Pšenička, Hašek – Jindra, Damašek, Daniel – Čermák.