Domácí vstoupili do duelu lépe a aktivita jim vynesla vedoucí gól. Hosté ve druhé třetině zápas otočili, ale těsně před sirénou srovnal Šulc. Slovan ovládl začátek poslední části, odskočil o dvě branky, ale Stadion znovu zabral a dovedl zápas do nájezdů. V nich rozhodl o výhře Litoměřic Švagrovský.

„V první třetině byly Litoměřice lepší. My jsme nehráli dobře. Od druhé třetiny jsme se zvedli a myslím si, že jsme hráli lepší hokej. V poslední třetině to byl rozháraný hokej na obě strany. Ale stále jsou to přípravné zápasy a občas to tak je. Stále nemůžeme hrát v plné sestavě, protože máme sedm zraněných a dnes se zranil další. Ještě ani nevíme, jak tým poskládáme dohromady," povzdychl si kouč Ústeckých Miroslav Mach.

Podobné problémy řeší i domácí. „Odehráli jsme výborně první třetinu. Pak jsme trochu usnuli na vavřínech. Přestali jsme bruslit a nevyhráli jediný souboj. Zbytek zápasu byl z obou stran rozháraný, hra byla neurovnaná a přišlo hodně faulů. Ale sezóna se už blíží. Myslím si, že bychom měli utkání odehrát alespoň tak, jako v první třetině, ale cením si alespoň toho, že se nám podařilo utkání za stavu 2:4 ještě otočit. Myslím si, že máme v tuto chvíli jasno o první lajně. Ale stále nám chybí ještě šest hráčů, se kterými počítáme. Možná přivedeme do týmu ještě jednoho. Už víme, že Beránek začátek soutěže určitě nestihne. U Aleše Pavlase je to otevřené. Doufáme, že alespoň Lukáš Nedvídek a Angel Krstev začátek soutěže stihnou.

Je pozitivní, že už trénoval Ondra Kopta a doufám, že se příští týden už všichni v přátelácích objeví. Já jsem od začátku přípravy hovořil o tom, že nebudeme honit výsledky. Chtěli jsme vyzkoušet co nejvíce nových a mladých hráčů, ale ta finální sestava se skládá pomalu. Na jednu stranu nejsou výsledky v přípravě rozhodující, ale každý chce samozřejmě vyhrávat. V první třetině bylo vidět, že ve hře ten dobrý výkon je. Jen se musí dopilovat detaily a pak doufáme, že to půjde nahoru," dodal trenér Stadionu Daniel Tvrzník.

Litoměřice - Ústí nad Labem 5:4 sn.

•Branky a nahrávky: 5. Kalla (Doležal, Mikliš), 40. Šulc (Doležal), 53. Švagrovský (Krátoška), 56. Šulc (Berger) – 23. Smetana (Kuchler, Gengel), 30. Smetana (Pohl), 45. Gengel, 46. Tůma (Gengel). Vyloučení: 7:9 + Kalla 10 min. OT a do konce utkání, Piegl (oba Ltm) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Třetiny: 1:0, 1:2, 2:2 – 1:0. Diváci: 362.
•HC Stadion Litoměřice: Pavelka – Plášil, Šulc, Bílek, Čáp, Mikliš, Piegl, Málek – Doležal, Kalla, Rousek – Krátoška, Švagrovský, Ondráček – Racek, Berger, Procházka – Zajan, Sýkora, Brandejský
•HC Slovan Ústí: Volke – Hes, Smetana, Brož, Skočovský, Pavlíček, Pohl – Macek, Tůma, Gengel, Kuchler, Rys, Melka, Merta, Novák, Kopta, Janák, Řídel, Navarra.