Zhruba před šesti týdny se vyhřívali na druhé příčce, trenéři ale mírnili optimismus. Teď se ukazuje proč. Litoměřickým hokejistům se nedaří a po domácí porážce 2:6 od Vsetína jim hrozí, že budou muset do předkola play-off.

Vsetín začal skvěle, už po 56 vteřinách se ujal vedení. Domácí dokázali srovnat krok, jenže pak přišly dva zásahy Valachů během 13 vteřin, navíc po hrubých chybách domácích. „Za stavu 1:1 jsme během minuty Vsetínu nahráli na dva góly a od té doby byli hosté jasně lepší,“ konstatoval suše kouč poražených Daniel Tvrzník.

Jeho družina v základní části válela, v nadstavbě se ale vše změnilo. Kališníci vyhráli jen tři z patnácti zápasů a v tabulce se postupně propadají. Nyní už jsou šestí, sedmý Havířov má navíc ztrátu pouhých dvou bodů. Už v pondělí hrají Litoměřice v Porubě. 

Hokej, Chance liga, 45. kolo:
Litoměřice – Vsetín 2:6 (2:3, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Korkiakoski (Voženílek, Jícha), 16. M. Beran (Jícha, Marcel) – 1. Procházka (L. Volf), 10. Rehuš (Gorčík), 10. Březina (D. Tůma, Bláha), 27. Gorčík (TS), 44. Jonák (Rehuš, Ondračka), 50. D. Tůma (Pechanec, Březina).
Rozhodčí: Wagner, Čáp – Ševic, Votrubec. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 240. Střely na branku: 32:38.
Litoměřice: A. Beran – Marcel (A), Jebavý (A), Gaspar, Mlčák, Strejček, Klejna – Voženílek (C), Jícha, M. Kadlec – M. Beran, Vitouch, Korkiakoski – Helt, Morong, Kangas – Brabenec, M. Havelka, D. Sklenář.