Litoměřičtí hokejisté hráli špatně. „Výkon od začátku nebyl dobrý, vůbec jsme nenavázali na jednoduchý a bojovný hokej, který jsme hráli v Prostějově. V první třetině nám chyběl i pohyb, obecně byla ta třetina hodně špatná," přiznal trenér Stadionu Daniel Tvrzník.

Jeho svěřenci byli také „odměněni" hned dvakrát. Nejprve využil přihrávku Dymáčka Milfait a vyloučení Švagrovského potrestal v početní výhodě Zohorna 0:2. Ještě těsně před přestávkou stačil alespoň snížit Pilař.

V prostřední části branka nepadla, ale v 55. minutě, kdy srovnával Rubeš, se zdálo, že zápas půjde alespoň do prodloužení. Jenže domácí nechali hosty rychle odpovědět a na zvrat už neměli sílu.

„Doma, když máme tvořit, jsou ty zápasy jak přes kopírák. Proti Třebíči stačilo pozorně bránit, my jsme se první dvě třetiny těžko dostávali do koncovky, hráli jsme strašně složitě. Ve třetí třetině jsme soupeře dostali pod tlak a vyrovnali, ale bohužel už poněkolikáté jsme udělali těsně před koncem chybu poslali jsme soupeře do brejku a dostali gól," smutnil Tvrzník.

To kouč vítězů Martin Sobotka se na Vysočinu vracel s veselou. „Už jsme potřebovali vyhrát, k utkání jsme tedy přistoupili jinak, než k těm předešlým. Hráli jsme venku, chtěli dát první gól a soustředit se na defenzívu. To se nám splnilo. Trošku zamrzel ten gól na 2:1, ale nemůžu říct, že by padl po naší chybě, tam prostě šlo o špatně odražený kotouč. Jsem rád, že to kluci zvládli a že jsme se po vyrovnávací brance nesložili."

Stadion se sice udržel na deváté příčce, ale právě Třebíč už se dotáhla jen na rozdíl jediného bodu. A navíc nyní se litoměřičtí hokejisté představí v Českých Budějovicích, odkud by byl jakýkoliv zisk hodně příjemný i překvapivý.

Stadion Litoměřice - Třebíč 2:3

●Branky a nahrávky: 20. Pilař (Švagrovský), 56. Rubeš (Pavlas) 8. Milfait (Dymáček, Malec), 17. Zohorna (Raška, Mrázek), 58. Malec (Wasserbauer). Rozhodčí: Grech Štětina, Doležal. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1 V oslabení: 0:0. Třetiny: 1:2, 0:0, 1:1. Diváci: 950.

●HC Stadion Litoměřice: Pavelka - Pavlas, Smetana, Jebavý, Šulc, Piegl, Barák - O. Procházka, Jaroslav Kalla, Paločko - Pletka, Pilař, Švagrovský - Miškář, Hanták, Ondráček - Bílek, Rubeš, Kulda.

●SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel - Zdráhal, Niko, Bartejs, Koch, Čejka, Blaha, Schejbal, Lojek - Erat, Dolníček, Kristl - Kusko, Raška, Mrázek - Wasserbauer, Havránek, Zohorna - Malec, Milfait, Dymáček.