Více než dvě třetiny trvalo, než se diváci dočkali první trefy. V opatrné první třetině sice oba celky jednou tvrdě chybovaly, ale ani hostující Bílek, ani Strnad v nájezdech na gólmany neuspěli. Druhé dějství už houstlo, protože přibyly přesilovky. Víc jich sice hráli Rytíři (jednu dokonce minutu pět na tři), ale mnohem nebezpečnější byli hosté a jen díky skvělému Kopřivovi, který v téhle periodě lapil 19 střel, zůstávalo skóre na nule.

Zápas tak rozhodl nástup do třetí třetiny. V ní Kloz našel Bláhu, ten si udělal místo zřejmě holí proti obličeji Pavlase a perfektně zavěsil. Hosty s ležícím kapitánem od krve tenhle moment sebral a inkasovali ještě dvakrát. Nejprve od Přikryla, k němuž se odrazil puk trochu náhodně, pak po pěkné akci švédské dua Lorraine – Svedlund.

„Já si ani v první chvíli vůbec neuvědomil, že jsem dal gól, až když sem přijel na střídačku,“ usmál se autor rozhodující branky Štěpán Bláha, který si žádný svůj nedovolený zákrok neuvědomoval. „Jel jsem do volného prostoru za pukem a vím, že se hráč za mnou svalil, ale vůbec nevím, že bych ho zasáhl. Jen jsem šel do gólu,“ okomentoval spornou situaci kladenský útočník.

Koncovka byla i kvůli prvnímu gólu Kladna trochu nervózní, Pavlas nezvládl nervy a pak byl trochu mimo i mladíček Havelka, který nesmyslně atakoval kladenské hráče už během utkání. Ideální nebyl ani tradiční výskok unaveného Kopřivy na bránu, ale nakonec její výšku přece jen překonal a mohlo se slavit.

Trenéři po zápase:

Pavel Patera (Kladno): V první třetině to byl vyrovnaný hokej nahoru dolů, gólmani předváděli výborné výkony. Ve druhé třetině byly Litoměřice lepší, ale díky Koprovi byl stav 0:0. Litoměřice tam měly snad přes dvacet střel a my asi jen osm. Hosté měli stoprocentní šance a asi se tam zápas lámal. Po prvním gólu Litoměřice hru otevřely, my to potrestali a už jsme soupeře do ničeho nepustili.

Miloš Říha (Litoměřice): My jsme neodehráli špatný zápas. Výsledek je pro nás ale samozřejmě špatný. Ve druhé třetině jsme byli lepší, vytvořili jsme si hodně šancí, ale bez gólu se samozřejmě vyhrát nedá. I podle statistik jsme měli docela hodně zakončení a tam se to asi rozhodlo. Pokud chceme uspět s takovým týmem jako je Kladno, tak musíme být mnohem ukázněnější. Přestože ve druhé třetině jsme si nějaké šance vytvořili, tak jsme byli hodněkrát vyloučení. Disciplína nás stála body. Před prvním gólem byla situace, na kterou se budu muset podívat. Nechci říkat, že tam byl jasný faul, ale možná tam byl. Potom jsme hru hodně otevřeli a domácí to potrestali. 

Rytíři Kladno – Stadion Litoměřice 3:0 (0:0, 0:0, 3:0). Branky: 43. Bláha (Kloz, Machač), 47. Přikryl (Pekr, Strnad), 50. Svedlund (Lorraine). Rozhodčí: Dědek, Kopeček – Podrazil, Krátký. Vyloučení: 4:7, navíc pavlas (LTA) na 10 min., bez využití. Diváků: 1660.

Rytíři Kladno: Kopřiva – P. Hořava, Repe, Lenďák, Štich, Kehar, Štindl – Redlich, Kubík, Kružík – J. Kloz, Machač, Bláha – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – Zikmund, Svedlund, Lorraine.

Litoměřice: Král – Jeřábek, Pavlas, Smetana, Strejček, Jebavý, Jandus – Řehoř, Veselý, Bílek – R. Pilař, Hanták, Kantner – Helt, Válek, Stříbrný – Jirásek, M. Havelka, J. Dvořák.