"Měli jsme hodně mladý tým, bylo v něm de facto 14 juniorů, protože šest hráčů je s reprezentací do 20 let a čtyři další opory máme zraněné," vylíčil hned na úvod trenér domácího celku Daniel Tvrzník. To byly ale jediné teoretické vrásky, které se mu mohly vrýt do čela.

Chomutov sice otevřel skóre, jenže vzápětí odpověděl, při neúčasti Korkiakoskiho, jediný Fin v domácí nominaci Kangas, tentýž hráč ještě do úvodní přestávky překlopil skóre na stranu kališníků. Pirátům se sice v prostřední periodě podařilo srovnat, ale Kropáček a Vitouch poslali svůj tým do dvoubrankového náskoku, na který už hosté nedokázali reagovat.

V závěru zápasu sice dokázal Llewellyn snížit, víc už ale chomutovský celek nestihl. Naopak po závěrečné siréně se do bitky pustily čtyři dvojičky hráčů, právě zámořský bijec spolu s Danielem Voženílkem byli nejaktivnější, výsledek už se ale nezměnil.

"Myslím si, že na to, že je půlka srpna, tak hokej měl tempo i nasazení. Juniorka to zvládla velice dobře, takže si myslím, že cenné a zasloužené vítězství," pochvaloval si úspěšnou odvetu za porážku pod Krušnými horami Tvrzník.

K dalšímu utkání zamíří jeho celek v úterý do Benátek, ve čtvrtek vyzve doma německý Lausitzer.

Hokej, příprava 2019:
Stadion Litoměřice - Piráti Chomutov 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Kangas (Vitouch, Voženílek), 18. Kangas (Voženílek, Pavlas), 42. Kropáček (Vitouch, Pavlas), 44. Vitouch – 10. Svoboda (Koblížek, Tupý), 25. Sklenář (Llewellyn, Vrhel).
Rozhodčí: Škrob, Folk – Kurtin, Votrubec ml. Vyloučení: 7:9. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 480.
Stadion Litoměřice Král – Voženílek, Vitouch, Kangas – Dvořák, Štohanzl, Jánský – Jindra, Kropáček, Grim – Hajšman, Arnošt, Stehlík – Procházka, Pavlas, Váchal, Gula, Houdek, Kukla, Baláž.
Piráti Chomutov Pavlát – Zeman, Havel, Seeman, Blaha, Štochl, Tejnor, Pařízek, Pitule, Rudovský, Svoboda, Dani, Koblížek, Sklenář, Svoboda, Chrpa, Vrhel, Llewellyn, Tupý, Tomica.