35letý mistr světa z roku 2011 nastoupil od 18.00 v domácím utkání proti Berounu a pak by měl nastoupit ve středu na ledě Jihlavy. Následně by se měl vrátit do sestavy Lva v Kontinentální lize.

Kapanen hrál zápas naposledy 11. října proti Čeljabinsku, poté jej ze hry vyřadily problémy s třísly a musel na operaci. V této sezoně KHL odehrál jen deset duelů, ve kterých vstřelil pět branek a přidal dvě asistence. Momentálně již odchovanec Hämeenlinny trénuje a připravuje se na návrat. Hokejisté Lva nyní absolvují sérii zápasů na kluzištích soupeřů, kterou zakončí ve čtvrtek v Nižněkamsku. Doma se představí v pondělí 13. ledna, kdy se utkají s Metallurgem Novokuzněck.

Finský útočník Niko Kapanen je mistrem světa z roku 2011, stříbrným (2006) a bronzovým (2010) olympijským medailistou či dvojnásobným vítězem Gagarinova poháru (2009 a 2010). V NHL odehrál přes 400 utkání (Dallas, Atlanta, Phoenix), další více než tři stovky zápasů přidal do svých statistik v KHL (Kazaň, Lev Praha). Jedná se o jednu z největších osobností, která se kdy na prvoligových kluzištích objeví. Předprodej na dnešní utkání v tabulce pátých Litoměřic proti dvanáctému Berounu probíhá na recepci Kalich Areny.

V sobotním 36. kole Litoměřice podlehly 1:3 v Havířově, Kadaň vyhrála 2:1 po nájezdech právě v Berouně, Ústí nad Labem stejným výsledkem porazilo České Budějovice a poslední Most podlehl doma Havlíčkovu Brodu 0:2.

Niko Kapanen z Lva Praha se raduje z gólu proti Dynamu Moskva.