V současné době je nejproduktivnějším hráčem Stadionu s bilancí 14 vstřelených branek a 15 asistencí. Víťu Bílka jsme v Litoměřicích mohli vídat poprvé v sezóně 2014 – 2015.

Letos odvádíte solidní výkony proti soupeřům v tabulce nad vámi, ale ztrácíte body se soupeři v tabulce níže. Proč?

Když hrajeme proti silným soupeřům, tak si to asi srovnáme v hlavě trochu víc a hrajeme pak zodpovědněji. Ale i když v této soutěži není slabšího soupeře, tak podvědomě někdy dojde k podcenění. Pak zápasy vypadají tak, jak je někdy odehrajeme.

Vy jste nastoupil po sezóně, ve které jste byl dlouhou dobu nemocný. Myslel jste si po návratu na led, že se vám takto vrátí forma?

Já jsem se na tuto sezónu dobře připravil a věděl jsem, že budu moci hrát naplno. Věděl jsem, že se mi vrátí to, co umím hrát. To se nedá zapomenout. Byl jsem hrozně rád, že jsem se domluvil právě v Litoměřicích, protože se tady cítím jako doma. Chtěl jsem týmu pomoci, ale ono je to také o všech, jak se snaží za tým bojovat.

Takže jste čekal, že by ty výkony mohly být opět stoprocentní?

Já jsem nastupoval do této sezóny s pokorou. Člověk nikdy neví. Já jsem se také těšil, že budu hrát opět s Jardou Kallou, ale ono to nějak nedopadlo. Bohužel, musím bojovat bez Jardy, ale doufám, že se na led opět brzy vrátí a že si spolu ještě v budoucnu někdy zahrajeme.

Ale vám se třeba v útoku s Honzou Veselým a Denisem Kusým dost daří. Je to tak?

Je to tak. Hraji s mladýma klukama a snažím se jim v jejich růstu nějak pomoci. Oni mají svou kariéru teprve před sebou, ale musí stále myslet na to, že se k hokeji musí přistupovat zodpovědně. Jsou šikovní a na ledě je to vidět. Tím pádem se daří i mně.

Jan Luňáček