„Myslím si, že každý má nějaký vkus. Představy se liší. Někdo chce přírodní výzdobu, někdo zase preferuje víc barev nebo lesku. Když budu mluvit sama za sebe, tak já upřednostňuji přírodní prvky. Co se týče trendů, tak stále vede červeno-zlatá kombinace. Co je ale také u lidí oblíbené, tak jsou to klasické bílé věnce nebo věnce s bílými prvky,“ říká majitelka květinářství v Chebu Kopretinka Pavla Hodinová.

Mezi věnci vedou stálé ty z přírodních materiálů. „Jsou všeobecně nejhezčí, nejpřirozenější. Jedná se například o šišky, které mohou být i nabarvené, dále používám různé traviny. I to patří do vánočního zdobení. Nebráním se ani nabarvené bříze a jedličkám, které mají i dlouhou trvanlivost. Větvičky jsou vypíchané v zelené hmotě, takže v mokrém prostředí, věnce potom vydrží dlouho,“ vysvětluje.

Z důvodu zvýšení bezpečnosti silničního provozu se na osmi místech Chebu objevily nové radary, které budou měřit rychlost projíždějících vozidel.
V Chebu jsou nové radary, na neposlušné řidiče si posvítí kamerový systém

K tomu, aby si lidé udělali vlastní věnec, je podle Pavly Hodinové důležité mít odvahu a chuť. „Lidé se podceňují a říkají si, že to nezvládnou, ale tak to opravdu není. Každý má nějakou představivost a šikovnost. Každý je určitě schopný si vyrobit svůj věnec sám. Stačí jen věneček, drátek, nějaké chvojíčko a doplňky podle vlastního uvážení. S chutí do toho a půl je hotovo,“ směje se.

Pokud ale lidé nemají moc volného času na domácí výrobu adventního věnce nebo dávají přednost "profíkovi", zaplatí letos okolo čtyři sta padesáti až pět set korun za věnec.