
Léčitel Jan Mikolášek doporučil babičce Ivy Jančíkové po dobu několika týdnů každý večer vypít sklenici kozího mléka svařeného s nastrouhanou čerstvou petrželí.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
Farmářské bedýnky obsahují v zimě vždy spoustu kořenové zeleniny.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
Iva Jančíková má svůj bedýnkovací e-shop a blog na adrese ceskaselka.cz. Na fotce je s fenečkou Nelinkou.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
Petržel bere Iva Jančíková z farmy od Barešových.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
„Abych předešla vyhazování nakrájené zeleniny z jídla, připravuji krémové polévky, kde je zelenina rozmixovaná a nikoho pak nestresují bílé kousky, které by v polévce plavaly,“ radí paní Iva.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
Farmářské bedýnky jsou plné zdravé a leckdy i léčivé zeleniny.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
Děti Jančíkových nezůstávají doma samy. „Jedou na pole s námi, a i když nepracují, hrají si, jsou tu s námi a je to příjemný společný čas. Najdou si zábavu, staví domečky pro skřítky nebo si hrají na honěnou,“ popisuje paní Iva.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
Takto Iva Jančíková vyfotila svou Zeleninovou rychlovku s cizrnou.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
Když Iva Jančíková nepracuje na poli, relaxuje vycházkami. Tady u jezírka pod Táborem u Lomnice nad Popelkou.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové
Petržel patří k základu české kuchyně po většinu roku, zpracovává se většinou tepelně, proto se obzvlášť hodí pro zimní období, kdy zahřeje.
Zdroj: Se svolením Ivy Jančíkové