V čele jsou Brozany, které mají na kontě pětatřicet bodů. Neratovice na druhém místě ztrácejí na lídra sedm bodů, třetí Lovosice mají bodů 27 a o bod méně mají na kontě čtvrté Litoměřice. Tři zástupci regionu tak bojují o čelo tabulky, navíc v posledních dvou kolech jsou na programu dvě derby. Nejprve se Brozany představí v Litoměřicích a v derniéře zavítají Lovosice na hřiště lídra.

„V Litoměřicích nás čeká těžká prověrka. Ale vedeme tabulku a v Litoměřicích nemáme co ztratit. Každý bod, který přivezeme ze hřiště soupeřů se počítá," tvrdí před sobotním prestižním duelem brozanský kouč Přemysl Bičovský.

Podle tabulky pravdy mají Brozany šestnáct plusových bodů, Neratovice o osm méně, Lovosice a Motorlet mají pět kladných bodů a Litoměřice o bod méně než Lovosice a pražský celek. Pohled do statistik napovídá, že nejlepší útok mají Brozany, které nastřílely již 38 branek, Lovosice mají na kontě o dvě branky méně a Litoměřice a Neratovice nasázely soupeřům třicet gólů. Brozany a Lovosice nejméně inkasovaly (13 branek).

V celku lídra se střelecky prosadilo osm hráčů (jedna branka byla vlastní), Litoměřice jsou na tom podobně, když se do střelecké listiny zapsalo devět hráčů. Jinak jsou na tom Lovosice, kde se díky spolupráci s druholigovým Ústím zapsalo do kanonýrských statistik již patnáct hráčů.

V Brozanech se o branky stará hlavně dvojice útočníků Benda a Potočný. Ta dokáže využít přihrávek spoluhráčů a Benda nastřílel ve 13 kolech stejný počet branek, Potočný se proti Souši trefil pojedenácté a třetí v pořadí je Šollar, který skóroval čtyřikrát. V Litoměřicích se trefil Stožický šestkrát, pět branek pak mají na kontě Dolejška a Tichý. V Lovosicích má Faust na kontě osm tref, Novotný skóroval čtyřikrát a Manev a Pavlata třikrát.

Na posledním derby, ve kterém prohrály Litoměřice s celkem Lovosic 2:4, bylo v hledišti 742 diváků, což byla zatím nejvyšší návštěva v soutěži. Nyní už záleží hodně na počasí, ale duely v Litoměřicích i v derniéře v Brozanech by si zasloužily „plný dům".

„Celý podzim hrajeme pohledný fotba, ale diváků příliš nechodí. Nyní hrajeme v Litoměřicích, které mají slušné návštěvy. Uvidíme, jaké bude počasí, ale oba týmy by si zasloužily, aby bylo co nejvíce diváků. Stejně potom i v našem domácím duelu s týmem  Lovosic. V obou zápasech se přece utkají týmy z čela tabulky," zve na derby Přemysl Bičovský.