Hosté z Litvínova s omlazeným kádrem pod vedením kapitána Petra Dragouna (mj. Blšany, Teplice, Most) hodně zlobili. A právě Dragoun otevřel v prvním poločase skóre, aby jeho tým hned v úvodu toho druhého přišel o vyloučeného Kešnera, tedy fotbalistu, který třeba nedávno oblékal dres tehdy třetiligové Roudnice.

„Šel jsem do souboje na dlouhou nohu a sudí to zhodnotil jako nebezpečný šlapák. Je to pro mě poučení pro příště," nehledal výmluvy agilní středopolař Litvínova. Tohle hráčské mínus se zákonitě promítlo do územní převahy domácích, kteří stihli po více jak hodince srovnat stav Zákravským.

Ještě veseleji mohlo být po dalších šancích Zákravského a střídajícího Páši, který ve vyložené šanci hlavičkoval vedle. Takže se naplnilo ono známé nedáš, dostaneš a v 80. minutě i přes oslabení vystřelil hostům tříbodový zisk Kulhánek.

„Nechci se vymlouvat na stav hřiště, ale naší hře prostě tento povrch nesvědčí. Ovšem stejné podmínky měl i náš soupeř. Dnes jsme se potrestali sami tím, že jsme zahodili dvě tutovky," konstatoval po zápase kouč domácího béčka Michal Slabý.

„Jsme rádi za plný bodový zisk už i z těch důvodů, že domácí nedokázali svou přesilovku zúročit. Štěstěna se k nám nakonec obrátila tváří a tohle vítězství kluky musí dvojnásobně těšit," neskrýval svou radost litvínovský trenér Vratislav Havlík.

FK Litoměřicko B - FK Litvínov 1:2

●Branky: 65. Zákravský - 31. Dragoun, 80. Kulhánek, ŽK 7:10, ČK Tupý - Kešner, Biely, poločas 0:1, r. Matys, 50.

●Litoměřicko B: Slanina - Novotný, Vlašič, Tupý, Pekař - Rapavý (85. Frank), Kleniar - Barnát, Hýř (70. Páša), Flégl - Písař (46. Zákravský).

Mojmír Strachota