Nezačali však dobře a i těžký terén (celý zápas pršelo) přispěl k tomu, že v 9. minutě přišla chyba a Salák dostal hosty do vedení. Vyrovnání měl na kopačce Marič, ovšem jeho dělovka skončila těsně nad břevnem. Už se zdálo, že Chomutov vedení do přestávky udrží, ale tři minuty před koncem první půle přišla vynikající přihrávka Bendy, která uvolnila Šollara a ten mířil přesně k tyči.

Po přestávce byla rušná 55. minuta, kdy nejprve po centru Čížkovského nedokázal trefit branku osamocený Salák a vzápětí po rychlém protiútoku Marič poslal míč do míst, kde stál Chukwuma, ovšem ani jeho pokus se mezi tyče nevešel. Nigerijský útočník poté přepustil místo Walterovi a když se tento hráč poprvé setkal s míčem, šly Brozany do vedení.

U všech důležitých momentů byl velmi dobře hrající Marič. Nejprve jeho pokus z trestného kopu dokázal Žaťko vyboxovat přes břevno, ale za tři minuty přišel parádní centr, který Walter hlavou poslal do sítě. Třetí a rozhodující trefa přišla po rohovém kopu, když Maričův centr skončil v síti Chomutova.

Hosté měli ještě šanci snížit, když Kubík, který se opustil post stopera a vysunul se do útoku, a po chybě obrany postupoval sám na brankáře Lipše, který však stihl vyběhnout, míč vyrazil, a pak už ho obránci dostali do bezpečí.

"Hrálo se na těžkém terénu. Chomutov se dostal do vedení, ale hlavně po přestávce se hrálo podle našich not, kluci zápas poctivě odbojovali, a po zásluze jsme si připsali tři body." tvrdil po utkání spokojený domácí asistent trenéra Tomáš Poštulka a pokračoval: "Po porážce v minulém kole jsme doma chtěli získat plný bodový zisk, a to se podařilo."

Jako bývalý brankář se vyjádřil k brance přímo z rohového kopu. "V žádném případě to nebyla chyba brankáře, bylo to výborně kopnuté, u tyče bylo hodně hráčů a míč měli odhlavičkovat obránci."

V celku hostí nechyběl nestárnoucí Patrik Gedeon (r. 1975). "Prohráli jsme zaslouženě, Brozany byly lepší. Šli jsme sice do vedení a za stavu 1:1 mohli skórovat, ale výsledek je spravedlivý. Prohrát jsme nechtěli, ale prostě jsme byli horší," přiznal chomutovský kapitán.

Brozany - Chomutov 3:1

Branky: Šollar, Walter, Marič - Salák, ŽK Dunderovič - P. Janošík, Kubík, poločas 1:1, r. Rais, 100.

Brozany: Lipš - Franc, Dunderovič, Cibulka, Stehlík - Marič, Zadina, Studecký, Šollar (80. Barnat) - Benda (88. Hajro), Chukwuma (63. Walter).

Chomutov: Zaťko - Zahradník (60. Dolejška), Kubík, Kunert, Chaloupka (80. Šebek) - Čížkovský, Gedeon, P. Janošík, Grubiša - Salák (68. T. Janošík), Boček.

Jakub Vítek