Svěřenci trenéra Martina Müllera hned v úvodu naznačili, že touží po odvetě za podzimní porážku 1:0. Postupně si vypracovali řadu šancí, blízko ke skórování byl Šustr, který ale nestihl plackou usměrnit ránu Valenty mezi tyče. Neuspěli pak ani Trýzna ani Valenta.
Po půlhodině hry se osmělil i hostující celek Eliášem, Jelínkem, Dubnem, exreprezentantem Pitákem, Putzem a Štěpánkem. "Jsem rád, že jsem mančaftu v této fázi zápasu pomohl,“ hodnotil až příliš skromně své bravurní zákroky brankář Plachý.

Ve druhém poločase měli hosté navrch. Co nestíhala zažehnat obrana FK, pochytal Plachý. Ten se vyznamenal zejména při střelách Jelínka a Eliáše. Snažili se ho překonat i jejich spoluhráči Výborný a Piták. Tomu ale při pokusu nesedl míč na nohu podle představ.
Rozhodnutí, že si nakonec všechny body odvezou hosté, padlo v závěru utkání, kdy se v rozpětí pěti minut trefili Matějka a z pokutového kopu ještě Piták.

„Co si víc přát než dobrý konec. Myslím si, že hlavně druhou pětačtyřicetiminutovku jsme zvládli lépe než náš soupeř. I on byl blízko ke skórování, ale podržel nás gólman Frydrych. Tohle vítězství je impulsem a současně pro soupeře varováním, že budeme zlobit,“ výstižně duel charakterizoval šéf SK Zápy František Mašek.

„Můžeme jen litovat příležitostí, které jsme nezužitkovali v úvodní půlhodince utkání. Doufám, že v těch příštích se nám bude dařit více. Co však nelze přehlédnout, to je fakt, že Zápy mají svou nespornou fotbalovou kvalitu, což jistě potvrdí i v dalších střetnutích,“ konstatoval předseda FK Radek Bania.

Litoměřicko - Zápy 0:2

Branky: 80. Matějka, 85. Piták z pen., ŽK 4:1, poločas 0:0, r. Váňa, 95.

Litoměřicko: Plachý – Šimkovský, Štancl, Maršálek, Dvořák – Šustr, Valenta (64. Nguyen), Trýzna (69. Surmaj), Výborný (78. Marchuk), Hanuš – Kacafírek.

Zápy: Frydrych – Hron, Duben, Růžek, M. Kovařík – Štěpánek (63. Zoubek), Jelínek, Eliáš (90. Macek), Svoboda – Putz (76. Matějka) – Piták (89. Pávek).

Mojmír Strachota