Krajský přebor
Z divize sestoupil do přeboru tým SK Štětí. V letní pauze se na lavičku posadil Josef Vinš a fotbalisté „z města papíru" odehráli několik přípravných duelů. Porazili mj. Českou Kamenici 3:0, Třeboradice 4:3, Černiv 5:2, podlehli druholigovému Žižkovu 0:5 a zatím naposledy zdolali v poháru Pokratice 3:1. Premiéra je čeká v neděli v Modré. Ta svého soupeře sledovala.

„Těžko říci, jak na tom jsou. Prý jim pár hráčů po sestupu z divize odešlo. Necháme se překvapit. V přátelských zápasech měli vždy výborný úvod, pak jim došla šťáva. Tak uvidíme, co si připraví na nás," usmívá se kapitán a hrající trenér Modré Antonín Čapek.

Z druhého místa I. A třídy postoupili do přeboru fotbalisté SK Hrobce – Roudnice. Tým zůstal bez větších změn. „Chceme pokračovat v nastaveném trendu. Náš způsob hry stále vylepšujeme. Sehráli jsme pár přípravných zápasů. S těmi silnějšími týmy se nám nedařilo, což musí být varováním. V Litoměřicích jsme vybouchli 10:4, v Lovosice to už bylo lepší, ale stejně jsme prohráli 5:1. Pokud se ovšem vyvarujeme individuálních chyb, můžeme být konkurence schopní. Pokud to tak nebude, může být za dvacet minut třeba hotovo. Podle papírových předpokladů máme v úvodu soutěže lehčí soupeře, takže by bylo dobré, abychom co nejdříve udělali nějaké body. Chtěli bychom být někde ve středu tabulky, uvidíme, zda se to podaří. Mančaft zůstal téměř beze změn, i když nějaké posily máme. Tou nejvýraznější by měl být Vít Kala, který přichází na hostování. Je to už zkušený hráč, který asi začne v obraně, ale je použitelný v záloze i útoku," chválí borce hrající kouč Hrobeckých Karel Mikas.

Výkop domácích zápasů nováčka bude v sobotu v 10.15.

I. A třída
Velký pohyb nastal v průběhu letní přestávky v Travčicích. „Odešli hráči, co u nás byli na hostování. Naopak jsme zase některé nové na hostování či střídavé starty udělali. V tomto ohledu nejvíce spolupracujeme s Bohušovicemi," říká předseda FK Travčice a trenér v jedné osobě Miloslav Tlatla.

„V rámci přípravy jsme absolvovali turnaj, v přátelských zápasech jsme třeba remizovali se Straškovem 2:2, prohráli s Libotenicemi 2:4 a s Dynamem Podlusky 0:2. Do sezony s nějakými přehnanými ambicemi nepůjdeme. Chceme hrát pokud možno solidní fotbal a udržet se," má jasno před duelem u nováčka z Brné Tlatla.

Křešice v loňském ročníku patřily dlouho k celkům z popředí, ale v závěru soutěže tápaly a jen horko těžko zachraňovaly druhou nejvyšší krajskou soutěž. Start nemají jednoduchý, čeká je derby v Pokraticích.

Milešov po sestupu z přeboru zahájí novou sezonu v Košťanech. V posledním testu se svěřencům dua Martin Hajný – Karel Neruda nevedlo, podlehli Bezděkovu 2:4.

Pokratice pod taktovkou Miloslava Macela a Vlastimila Tůmy skončily v loňském ročníku na šestém místě, když spoléhaly především na střelecké  schopnosti Písaře a Bergmanna. Oba borci by zelenobílý dres měli oblékat i v tomto ročníku. Pokratičtí by se nezlobili, pokud by se jim podařilo loňské umístění ještě o nějakou tu příčku vylepšit.

Výsledky přípravných zápasů: Pokratice – České Kopisty 5:1, Brňany 1:2,  Lovosice 1:1,  Hostenice 1:2, Štětí 1:3.