Začátek akce je už ve 14 hodin. Zázemí, start a cíl celého podniku bude v městském parku v Libochovicích a trasa povede kouzelnou krajinou kolem zříceniny Házmburku. Pro děti je připraven Běh parkem a pro dospělé pak také večerní Open air taneční zábava, která završí snažení všech závodníků i pořadatelů. Podrobnější informace o akci získáte na: O. Maršík, 606 248 978,  marondrej@seznam.cz.

Po čtyřech závodech Krále Středohoří (Běh Opárenským údolím, Běh na Boreč, MTB Po stopách praotce Čecha, Litoměřická dlažba) je v čele celkového pořadí Lubomír Čapek (Bikesport Ústí n. L.) s 97 body. Druhý je lovosický Roman Štěrba (88) a třetí je o dalších dvanáct bodů zpět František Klecker (Funbike Ústí n. L.).

Mezi ženami vede Eliška Šulcová (Funbike Ústí, 22 b.) před Alenou Hájovou (Terezín, 20) a Janou Svobodovou (KCR Roudnice, 19).

V jednotlivých kategoriích jsou na tom zatím nejlépe Zdeněk Čapek (dorost), Jiří Kozelka (M1 –  do 29 let), Lubomír Čapek (M2 – do 39 let), Roman Štěrba (M3 – 40 až 49) let, Milan Vopat (M4 – 50 až 59 let), Jiří Malý (M5 – nad 60 let), Eliška Šulcová (Ž1 – ženy do 35 let) a Michaela Postránecká (Ž2 – ženy nad 35 let).