I. A třída sk. A

Lovosice – Junior Děčín 2:0 (1:0). Branky: Kovařík, Culek, ŽK 3:3, ČK Lhoták (D.).

Lovosice poprvé na jaře vyhrály a proti oslabenému soupeři to bylo vítězství zasloužené. „Z naší strany to byl asi nejlepší jarní zápas. Soupeř mi na začátku připadal odevzdaný. Pomohl nám první gól. Naopak nám uškodilo vyloučení Lhotáka, přestali jsme hrát a hosté se nám vyrovnali. Hráli ale jen po vápno. Trvalo hodně dlouho, než jsme využili jeden z několika brejků a potvrdili vítězství," dodal lovosický kouč Roman Podrazil.

Lovosice: Šafránek – Drbal, Suchý, Kočina, Husar – Espinosa (85. Klouček), Klement (57. Krpeš), Zdvořák, Baborák – Walter (67. Durček), Culek (81. Kovařík).

Libochovice – Libouchec 3:2 np (2:1). Branky: O. Hudik, M. Hudik – Kodet, Kučera, ŽK 5:2, ČK Hudik (Liboch.).

Libochovice dobře rozehraný zápas nedotáhly do tříbodového konce. „Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů, do 22. minuty jsme po zásluze prohrávali 0:2 a soupeř ještě nedal penaltu. Nám se podařilo snížit před odchodem do kabin," poznamenal kouč hostů Václav Strádal. Po pauze se Libouchec probral a srovnal. Penalty lépe zvládli domácí.

Libochovice: Krpeš – Urban, Wiesner, Chlouba (87. Zůna), Košťál – Tuček (46. Oliva), Horký (80. Michajlov), M. Hudik, Oros – O. Hudik, Musil (80. Šturm).

Křešice – Střekov 3:0 (2:0). Branky: Lepič 2, Schoř, ŽK 3:3, ČK Dvořák (Střekov).

Křešice doma porazily Střekov 3:0, ale hostující kouč Pavel Bednář z prohry svěřence překvapivě nevinil. „Sehráli jsme divadelní představení, ve kterém byli v hlavní roli domácí, my byli kompars. Byl to jeden z duelů, po kterých máte chuť se na to vykašlat," nešetřil kritikou Bednář. Střekovští byli podle něj fotbalovější. „Zápas byl ale hrubě ovlivněn, v 15. minutě jsme prohrávali z penalty, která byla úsměvná. Před pauzou gólman soupeře sestřelil ve vápně Rohlíka a místo penalty se pískal faul na gólmana. Ale vyloučení Dvořáka po ruce mimo vápno, bylo spravedlivé. Kluci to i v deseti odmakali, nemám jim co vytknout. Spíš mrzí, že jsme přišli o dva hráče," dodal Bednář.

Křešice: Větvička – Tuháček, L. Hrdý, T. Hrdý, Kühn, Bezemek, Schoř, Patka, Pácl, Suchánek (26. Loula), Lepič (78. Rusý).

I. B třída sk. B

Fotbalisté Slavoje Bohušovice si doma poradili v derby se Sokolem Černiv 2:0. „Po půlhodině jsme se dvakrát rychle trefili a bylo hotovo. Hosté příliš nezlobili, navíc hráče, který nám u nich dělal docela problémy, dali někam do zálohy, kde nebyl v podstatě vůbec vidět," poznamenal trenér Bohušovic Jan Gaube.
Jeho svěřence čeká o víkendu duel na hřišti zachraňujícího se Hrobu.

„Já doufám, že to zvládneme i tam. Přiznám, že jsem nečekal, že bude ztrácet Litoměřicko C, což se dvakrát stalo. Za námi je teď druhé Dubí, které hraje dobrý fotbal. Navíc tam má vpředu jednoho kluka, myslím, že je to Solar, který je fotbalově jinde."

Nováček z Bohušovic má soutěž rozehranou velmi nadějně. „To je sice fakt, ale do konce je ještě daleko. Moudřejší budeme až po zápasech s Litoměřickem doma a pak po Rovném, kde se nevyhrává snadno. Navíc teď je Podřipan rozjetý."

Výsledky 16. kola: České Kopisty – Unčín 6:0 (1:0), Rážek 3, Kutzler, Stáňa, Horák. Ohníč – Bezděkov 0:1 np. Bohušovice – Černiv 2:0 (2:0), Kyzlík, Fiala. Liběšice – Litoměřicko C 2:1 np (1:1), Mikina – Císař, ČK Blažíček – Písař. Lukavec – Rovné 0:1 (0:0), Řezáč. Dubí – Hrob 2:0 (1:0), P. Doubek, T. Doubek. Svádov–Olšinky – Soběchleby 5:1 (1:1), Varga 2, Pittner 2, Blaško – Vystavěl.