V těch potvrzoval dobrou formu i své kvality tým rezervy FK Litoměřicko. Ta si v sobotu poradila s I. A třídním celkem Ďáblic (6:3) a v neděli pak s Pšovkou Mělník (4:0). I přes tuto porážku si reprezentant Mělnicka nevede na turnaji špatně.

„Především tento zápas nám ukázal, v čem děláme chyby a čeho se v budoucnosti musíme vyvarovat," konstatoval trenér poražených, někdejší opora Ovčár, Libor Tomášek. Věděl velmi dobře, co hodnotil, neboť sám neřídil tým z lavičky, ale z postu stopera. Pšovka zdolala Ďáblice (1:0), když klopýtla předtím se Sokolem Černiv po málokdy vídané přestřelce 8:5 a zvítězila nad Libochovicemi 6:3.

Trenér FK Litoměřicko B Michal Slabý soupeře pochválil a dodal: „Středočeši se mi herně líbili a musím jim vyslovit i uznání i za to, že po celých devadesát minut hráli s příkladným nasazením. Mně osobně pak tým ukazuje, že bychom se v kraji nemuseli ztratit a hrát v něm důstojnou roli."

„S Michalem plně souhlasím. Už tuto středu podstoupíme další herní test, kdy se od 18 hodin utkáme s účastníkem krajského přeboru SK Hrobce, který si v loňském ročníku nevedl špatně," doplnil k programu FK Litoměřicko B Pavel Šemelík.

Vraťme se ale ještě zpět do Dobříně, kde tento ročník memoriálu už zná s předstihem svého vítěze. Je jím předem favorizovaný celek FK Litoměřicko B. Z neuvedených výsledků je třeba ještě doplnit Štětí – Černiv 1:4, když poražení přijeli v silně kombinované sestavě, protože je v neděli čekal zápas 1. kola MOL Cupu s divizním Turnovem (v tom zvítězili 3:2 po penaltovém rozstřelu) a Černiv – Libochovice 2:4.

„Rád bych poděkoval Libochovickým za vstřícnost, za to, že nahradily Postoloprty, které se těsně před turnajem odhlásily. Stejně tak patří můj dík i Lužci, který u nás odehraje rovněž jeden zápas, i když nebyl na turnaj oficiálně přihlášen," oddechl si ředitel memoriálu Vlastimil Hlavička.

Mojmír Strachota