Svěřenci Jiřího Němce nasbírali na podzim 23 bodů, když sedmkrát vyhráli, dvakrát remizovali a šestkrát odešli poraženi (skóre 20:19).

Na své soupeře se připravovali v domácích podmínkách od začátku ledna, jak potvrdil Deníku vedoucí mužstva Jan Kudlička. „Je to tak. Nikam jsme necestovali, využívali jsme vlastní areál i umělku."

Sehráli jste sedm přípravných duelů. Jste s herním projevem spokojeni?

Celkově ta naše příprava asi splnila všechno, co měla. Také účast na trénincích byla velmi vysoká, v tomto ohledu tedy nebyly problémy. Když jsme hráli v optimálním složení, drželi jsme krok i s třetiligovými týmy. A těší nás, že se nám vyhýbala vážnější zranění.

Zůstal kádr pohromadě, nebo došlo k nějakým změnám?

Z toho základu nám mnoho hráčů neodešlo. Uvolnili jsme jen gólmana Kudrnu do Vraného, kde bude mít více času připravovat se na futsal. Je totiž v širší nominaci národního mančaftu. Uka, který byl už předtím v Proboštově, zamířil do Ústí. A Divecký je na hostování v Kozlech. Kuba Kühn požádal o přeřazení do B týmu z důvodu náročného studia a nedostatku času na přípravu.

A došlo k posílení týmu?

Nově jsou u nás Zadina z Čáslavi, Bittengel z Dukly, ze Slávie přišel nedávno gólman Měsíček a s největší pravděpodobností bude v brozanském dresu působit také Marič. Ten naposledy také patřil Dukle Praha.

V jakých patrech tabulky se chcete pohybovat?

Asi se nebudeme příliš lišit od většiny ostatních celků, chceme hrát v lepší polovině. Především však předvádět fotbal, který se bude líbit a na který budou hlavně chodit diváci.

Na prvních třech příčkách jsou Meteor, Vyšehrad a Motorlet. Myslíte, že si to o postup rozdají právě pražské celky?

Nikoho jiného nevidím. Mají asi i největší chuť dostat se někam výš. Na rozdíl třeba od nás, pro které je divize asi stropem.

Začínáte v Žatci, na který ztrácíte v tabulce pouze jeden bod. Soupeř ve středeční turnajové dohrávce porazil vysoko Litoměřice.

Nějak zvlášť to nepřeceňujeme. Doma jsme Žatec těsně porazili, snad něco přivezeme i tentokrát.

Přípravné zápasy

Brozany - SK Mondi Štětí 8:3

Brozany - Baník Most U19 6:2

Brozany - FC Chomutov 1:1

Brozany - AC Sparta B 1:2

Brozany - SK Bezděkov 8:0

Brozany - SK Třeboradice 2:1

Brozany - SK Aritma 2:2