Zejména křešický Lepič neměl tentokrát svůj den, i když se zasloužil o jedinou branku svého mužstva. Na druhé straně domácí papírový favorit SK rovněž nezůstával při výprodeji pozadu. Nikdo by se nedivil, kdyby jen při trochu přesnějším zakončení skončil duel 6:6.

„Jeli jsme na polabské derby s tím, abychom zbytečně brzy neinkasovali, což se nám podařilo. Dokonce jsme opláceli stejnou, ne-li tvrdší mincí. Vytvořili jsme si víc gólovek. Několikrát Hrobecké podržel brankář Kysela," nechal se po utkání slyšet hrající asistent trenéra Alexandra Feča, stoper Milan Chlouba.

„Domnívám se, že jsme se ani my v otázce proměňování loženek právě nevyznamenali. Chyběl především klid. Doslova jsme si pak zcela zbytečně koledovali o malér. Naštěstí se ani Křešičtí v koncovce nevyznamenal. Když už se zdálo, že se budou body dělit, byli jsme tím šťastnějším mančaftem my," uvedl vedoucí mužstva SK Zdeněk Satran.

Na rozhodčího Plzáka se zlobil střídající útočník Bystrov. „Po hodině hrubě ovlivnil vývoj utkání. Po střetu našeho Kuchaře, který právem inkasoval žlutou, měl totiž vyloučit hrobeckého kapitána Poláka za napadení protihráče v přerušené hře."

„Nic proti názoru Bystrova. Nicméně na svou obhajobu mohu jen říct, že kdybych při Kuchařově zákroku včas neuhnul, sotva bych utkání dohrál. To, že jsem do něj dost tvrdě strčil, nepopírám," bránil se Polák.


Hrobce - Křešice 2:1 (1:0)

Branky: 29. Hora, 83. Satran - 51. Lepič, ŽK 2:3, r. Plzák, 68.
Hrobce: Kysela P. - Slavíček (46. Púčala), Körmendy, Kříž (87. Bartůněk), Hora - J. Slavíček (89. Koubek), Vokálek, Mikas, Polák - Satran, Brožík
Křešice: Marek - Vundrle, Chlouba, Nesvadba, Cibulka - Rybák (34. min. Tirdil), Patka, Suchánek, Kuchař (65. Pekárek) - Bystrov (46. Rusý), Lepič.

Mojmír Strachota