„Ze začátku jsme soupeře podcenili. Udělali jsme chybu a z penalty se Bor dostal do vedení. Dokud měli jeho hráči sílu, tak běhali a napadali nás. Těch prvních dvacet minut bylo pro nás těžkých. Pak jsme ale srovnali a rozjel se brankostroj. Byla to pro nás dobrá příprava, ovšem se třemi obdrženými brankami nemůžeme být spokojeni. To je zkrátka moc. Na tom musíme zapracovat," dodal trenér Pavel Janeček.

Tomáš Hrdlička vstřelil dva góly. „Po delší pauze jsem odehrál 60 minut a cítil jsem se docela dobře. Noha vydržela a to je v tuto chvíli důležité. Doufám, že tomu tak bude i nadále a budu moci ještě pořádně potrénovat před náročným a důležitým vstupem do soutěže."

Útočník Radek Tichý zaznamenal v zápase s juniorkou Liberce dva góly a dvakrát skóroval i proti Boru. „V utkání jsme měli uzemní převahu a drželi častěji balon. Bohužel jsme také hodně kazili a pouštěli tím pádem Nový Bor do rychlých brejků. Já jsem nastoupil asi v 60. minutě. Po krásném centru Ládi Schöna jsem se ocitl sám před brankářem a z první jsem to trefil pod břevno. Můj druhý gól byl hodně kuriózní. Šel jsem zahrávat rohový kop a podíval se, že brankář stojí u přední tyče. Míč jsme mu tak zatočil do zadní šibenice."

V sobotu se Roudnice od 11 hodin utká opět v Horních Počaplech s divizními Lovosicemi. „To bude generálka na mistráky, žádné další zápasy už pak v týdnu neplánujeme," doplnil roudnický kouč, jehož tým se v prvním kole představí v Domažlicích.

Roudnice - Nový Bor 8:3

• Branky:Hrdlička 2, Tichý 2, Pavlíček 2, Svátek, T. Kučera Kubeš 2, Červeňák, poločas 4:1, r. Váňa.

• Roudnice:Procházka - Chalupa, Petrášek, Kratochvíl, T. Kučera, Brožík, Mareš, Bíro, Pavlíček, Hrdlička, Svátek (Šimkovský, Holas, Tichý, M. Kučera, Beran).

• Nový Bor:Szabo - Broschinský, Kaňkovský, Müller, Pollach, Dostál, Stromecký, Kubeš, Třešňák, Červeňák, Lebruška, Moravec (Blumentritt).