Teplice nastoupily den po vysokém vítězství nad FK Ústí (8:0), ovšem v úplně jiné sestavě. Proti Roudnici na Městský stadion v Děčíně vyběhli například Grigar, Smejkal, Vachoušek, Matula nebo Melunovič.

Úvod utkání patřil žlutomodrým, kteří svou aktivitu přetavili ve 14. minutě ve vedoucí branku. Po krásném pasu se ve vápně prosadil agilní Mujagič – 0:1. Roudnice se sice snažila, ale Teplice ji do velkých šancí nepouštěly.

Úvod druhého poločasu ovšem patřil třetiligovému týmu, který vyrovnal v 51. minutě. To se z trestného kopu před vápnem technickou střelou prosadil Tomáš Hrdlička – 1:1. O devět minut později se rodilo menší překvapení. Hrdlička skvěle zakroutil přímý kop ze strany a na zadní tyči se skluzem prosadil Laušman – 2:1. Teplice byly zaskočené, ovšem zhruba od 75. minuty si vytvořily obrovský tlak.

Vachoušek hlavou trefil břevno, Mujagiče vychytal roudnický brankář. Šest minut před koncem se žlutomodří dočkali, když se z další standardní situace prosadil Vachoušek. Roudnice neudržela ani remízu, protože v posledních vteřinách se z malého vápna prosadil opět Mujagič a rozhodl o vítězství Teplic v poměru 3:2.

„Začátek nebyl tak špatný, ale po obdržené brance jsme vypadli ze hry. Přestali jsme soupeře napadat a Teplice byly lepší. Ve druhé půli se nám díky pěkné ráně Hrdličky z trestňáku podařilo srovnat a zápas jsme otočili po standardce, na jejímž konci byl Laušman.

Dokonce jsme mohli i odskočit o dva góly, což by asi už rozhodlo, ale Mikasovi v poslední chvíli odskočil míč. Udělali jsme pár taktických chyb a soupeř toho využil. Je škoda, že jsme si nechali dát branku v poslední minutě. Ale z našeho pohledu to bylo dobré utkání,“ zhodnotil úvodní vystoupení jeden z trenérů SK Pavel Dohnal.

Děčínská skupina Tipsport ligy pokračuje už ve středu 11. ledna, kdy se od 17 hodin utkají FK Varnsdorf a FK Ústí. Roudnice hraje až v neděli 15. ledna od 11 hodin s Varnsdorfem.

Teplice - Roudnice 3:2

Branky: 14. a 90. Mujagič, 84. Vachoušek – 51. Hrdlička, 60. Laušman, poločas 1:0.
Roudnice: Brauneis – Kučera (76. Belák), Kratochvíl, Vaněk, Pícha – Kala (46. Fischer), Medek, Hrdlička, Macháček (63. Matoušek) – Laušman, Svátek (71. Mikas).