Zbytečnou ztrátu míče si domácí diváci protrpěli po čtvrthodince a uklidnil je až první vážný zákrok Darka Doležala, který na jaře dostal první příležitost mezi tyčemi. Kdo nevystřelí – nedá gól. To si asi řekl Stejskal a brankář Frank už jen čekal, kde jeho navštívenka skončí. Mimo.

Šance se střídaly na obou stranách a hned při následujícím útoku se opět vytáhl brankář Štětí, který vyrazil míč na roh. Mírná územní převaha se postupně dostala na domácí kopačky a vypadalo to, že ti by se mohli i gólově prosadit. Ve výborné pozici se zjevil Tichý, ale při rozhodující kličce mu míč sjel z nohy. Ve 25. minutě nevěděl co s míčem Kala, a tak vystřelil. Brankář měl co dělat, aby vyrazil míč před sebe.

Poté se přes Mencla dostal útočník Pražanů, ovšem tak dlouho váhal se zakončením až se ukopl a bylo po šanci. Pak Kala nabídl gól Tichému, ale místo střely následovala spousta přihrávek, které k ničemu nevedly. Mrzelo to o to více, protože z protiútoku Štětí v 39. minutě inkasovalo. Ještě krutější to bylo pro domácí o dvě minuty později, kdy po rohu nepokryli Podvína a ten hlavičkou zvýšil – 0:2.

Hosté brzy po změně stran  definitivně rozhodli. Ransdorfa „vykoupal" Tvrdý a zvyšoval už na 0:3.

„Snažili jsme se aspoň vstřelit branku, ale to byla voda na mlýn mladíků v sestavě  soupeře, kteří se dostávali lehce do zakončení. Několikrát nás podržel Doležal, který za svůj výkon zaslouží pochvalu. Přesto v 74. minutě inkasoval počtvrté. Předcházelo tomu přečíslení obrany a do prázdné branky už jenom zasunul míč Novotný," poznamenal na klubových stránkách štětský sekretář Milan Plíšek.

„Naše snaha končila slabou střelou nebo nepřesnou přihrávkou. Byla z toho vysoká porážka, která je podle průběhu možná až příliš krutá. Rozhodovalo se v závěru prvního poločasu, kdy jsme dvakrát inkasovali. Kompletnost nebo spíše nekompletnost naší sestavy, k tomu ještě nepříznivé postavení v tabulce, které k dobré pohodě také nepřidá – a pak jsou z toho takové nepříznivé výsledky."   

Štětí - Motorlet 0:4

Branky: Pyšek, Podvín, Tvrdý, Novotný, poločas 0:2, r. Pečinka.
Štětí: Doležal – Ransdorf (64. Peterka), Tůma, Šmidrkal, Mencl (55. Gernat) – Šimral (72. Stehlík), Kucler, Malák, Stejskal – Kala, Tichý.