Zápas 11. kola byl pro domácí FK Litoměřice výzvou v duchu: konečně zabrat, do třetice neprohrát. Jak napovídá výsledek střetnutí, své předsevzetí svěřenci kouče Jaroslava Zlaty nenaplnili skutkem. Možná s podvědomím, že na marodce nadále trpí Divecký, Tichý, Grunert, Hruška. Běžela teprve 36. vteřina utkání. Zprava se k zahrání přímáku postavil Mirga. U bližší tyče našel Sojčíka. Ten míč lehce tečoval hlavou. Vágner přes veškerou snahu nepříjemnému vstupu do zápasu nezabránil – 0:1. Co bylo napsáno v úvodu, na tom svým gólem Sojčík nic nezměnil. Už ve 4. minutě totiž mohl být srovnán krok. Kouzlo české uličky naplnil kolmicí Holly. Šikl upaloval sám na Plochého. Ten se vyběhnutím snažil vynulovat střelecký úhel. Povedlo se. Litoměřický talent ho sice obstřelil, ale jeho pokus skončil o centimetry vedle levé tyčky.

Zdroj: Youtube


Poté neuspěl ani Tomášek. Ten si naběhl na přetažený centr Smetany zprava. Trknul z gólové pozice o kus vedle. Neuspěl znovu Šikl. Na druhé straně pak nedotáhl do úspěšného gólového centru svůj průnik agilní Mirga. Srovnání se agilní hostitelé dočkali v probíhající 33. minutě. Nefiguroval u něj nikdo jiný než Šikl. Do třetice všeho dobrého se naplnilo. Zlé zůstalo v autu. Opět si naběhl do české uličky. Tentokrát Plochému nedal příležitost a namířil přesně – 1:1.

Druhá půle – to byla ze strany domácích až příliš patrná křeč prosadit se do zhuštěné obrany soupeře. Ten  se snažil ze svého obranného bloku 4 – 5 – 1 zaskočit  otevřenější obranu domácího FK brejky. Jeden z nich se povedl. V 72. minutě se dostal doslova jako slepý k houslím k odraženému balonu Bašek. V zakončení nezazmatkoval. Prostřelil nejen Vágnera, ale na brankové čáře i Tomáška.

No a aby nebylo toho bídného málo, mohlo být o deset minut později ještě hůře. Bašek totiž připravil o balon  Kocmana, ale Vágner z očí do očí veletutovku vytlačil konečky prstů na roh. Ono to, že jsi nedal, dáš si hlavu do dlaní, nerealizoval na druhé straně Holly. Krok nesrovnal, a tak se stalo to, čemu se říká pech. Ten měli Chomutovští i při střele „Káči" Novotného, kterou nechtěně zblokoval Christov.

„Co dodat k podobnému trápení? Potrestali jsme se sami. Na zlatém podnose jsme soupeři, stejně jako Modré, věnovali po vlastních chybách tři body," udeřil současný fotbalový problém FK na hlavičku trenér poražených Jaroslav Zlata.

Hosté potvrdili roli favorita také na Teplicku. „Tentokrát jsme spokojeni jak s výsledkem, tak i s hrou. Byl to na podzim jeden z našich nejlepších zápasů," poznamenal trenér Štětí Jaromír Kala.

Jeho svěřenci se dostali do vedení ve 12. minutě, kdy Kucler vysunul Remence, který zakončil přesně. Ve 23. minutě se po rohu prosadil Šmidrkal. „Pak nás trochu přibrzdilo vyloučení gólmana, který fauloval mimo pokutové území. Zatáhli jsme se a čekali, co předvede soupeř. Vyráželi jsme do brejků a po jednom z nich přišel roh a třetí branka Rejmana. V 70. minutě našel Tichý Kuclera, který připravil ideální pozici pro zakončujícího Stejskala. V závěru, kdy jsme měli zraněného hráče, ale už nemohli střídat, nás domácí trochu zatlačili a snížili. Víc už jsme jim ale nedovolili. S víkendem jsme maximálně spokojeni. Blšany prohrály s Baníkem Modlany, takže vedeme o čtyři body. Teď potřebujeme uspět i v Horním Jiřetíně."

Důležitý duel Bezděkov nezvládl. Na hřišti do té doby posledních Strupčic  vysoko podlehl. „Zmar, zmar, nic než zmar. Totální výbuch. Už podruhé venku," připomněl trenér poražených Martin Arazim zápas v Kadani, kde jeho svěřenci podlehli stejným rozdílem. „Ve 12. minutě jsme po rohu inkasovali poprvé a v poslední minutě první půle přišel gól do šatny. Tam jsme si říkali, že s tím něco zkusíme udělat, ale po pěti minutách to bylo 5:0. Sice jsem měl před zápasem asi pět omluvenek, což leccos napovídalo, ale bez bojovnosti se zkrátka hrát nedá. Doma proti Blšanům minule kluci jezdili, teď nic."


Litoměřice – Chomutov 1:2

• Branky: Šikl – Sojčík, Bašek, ŽK 4:4, poločas 1:1, r. Roháč, 150 diváků.
• Litoměřice: Vágner (83. Divecký) – Smetana, Novotný, Kocman, Tomášek (83. Dufek) – Rapavý, Dráb, Holly, Dolejška – Šikl, Mikoláš (58. Tichý).  


Krupka – Štětí 1:4

• Branky: Bikár – Remenec, Šmidrkal, Rejman, Stejskal, ŽK 3:2, ČK Michovský (Štětí), poločas 3:0, r. Šlehofer, 100.
• Štětí: Michovský – Slanička, Tůma, Šmidrkal – Cibulka, Kucler, Stejskal (77. Mencl), Belák – Rejman, Šimral (29. Duník), Remenec (69. Tichý).    


Strupčice – Bezděkov 6:0

• Branky: J. Vrba 2, L. Vrba, Hlaváček, Vaňous, Šifalda, ŽK 4:2, poločas 2:0, r. Dočekal, 100.
• Bezděkov: Sailer – Řezníček (55. Nebeský), Matoušek, Čížek, Krása – Andres, Job, Hála, Hudeček – Pištora, Veleba.