Úspěšnými střelci byli do té doby Hýř a Flégl. První se prosadil ještě jednou a po přestávce dokonce útočil na hattrick, ale proti byl pozorný brankář. Kdo zápas neviděl, tomu nepůjde na rozum, proč tak dobře rozehraný duel dospěl až do penaltových rozstřelů.

Svěřenci někdejšího prvoligového gólmana Teplic Martina Lugera to nezabalili a začali směrem dopředu kousat a směrem dozadu byli pozornější. Domácí brankář Měsíček se nenudil a v rozpětí necelých patnácti minut mu nedal možnost úspěšně zakročit Egrt:

„Vstřelené góly jsou jedna věc, ta druhá pak daň, kterou jsme zaplatili za chyby v obraně. Vrátili jsme se do zápasu a pak nezvládli rozstřel," litoval Denis Egrt.

Hostitel se snažil i při korekci na 2:1 náskok navýšit, což se povedlo neustále se do gólovek nabízejícím Hýřem (3:1), ale i tak inkasoval krátce před poločasovým hvizdem. A po změně stran bylo i srovnáno na 3:3.

„V prvním poločase jsme byli produktivní, ze čtyř šancí jsme proměnili tři. Dozadu jsme měli ale den otevřených dveří a to už začínalo ve středu hřiště, kde jsme nebyli pozorní. Co mě nejvíc mrzí je gól, který jsme dostali do šatny," poznamenal trenér fotbalistů FK Michal Slabý.

„První pětačtyřicetiminutovku jsme zaspali, především v prvních patnácti minutách, kdy jsme soupeři nabídli dvoubrankové vedení. Na druhou stranu ale musím tým pochválit, že bojoval dál a zápas dotáhl do rozstřelu. Škoda závěru, v němž jsme měli nad zjevně unaveným FK navrch, ale žádnou z nadějných příležitostí jsme nezužitkovali," dodal Martin Luger.

Litoměřicko B – Srbice 4:3 np

●Branky: 5., 37. Hýř, 12. Flégl – 29., 42., 77. Egrt, ŽK 2:4, poločas 3:2, r. Mareš, 150.
●Litoměřicko B: Měsíček – Novotný, Tupý, Kleniar, Vlašič – Zákravský, Barnat, Rapavý (89. Trekoval), Flégl (84. M. Horváth) – Hýř (69. J.Horváth), Páša (63. Písař).

Mojmír Strachota