Do vedení poslal „béčko" v závěru první půle dvěma trefami Šlehofer. Nejprve se parádně trefil z přímáku a pak zužitkoval dárek hostující obrany, kterým nemohl pohrdnout. Když pak v 69. minutě Hýř zužitkoval po úniku Fausta milimetrovou přihrávku a doklepl míč za záda bezmocného gólmana Králíka, stovka fanoušků si přála přidat a volala po čtvrté brance.

Nestalo se a udeřilo naopak na druhé straně, když minelu brankáře Ekrta využil kadaňský Karban. Ale to nejdůležitější v souvislosti s touto fázi zápasu bylo, že je Roman Ekrt i ve zralém fotbalovém věku mezi tyčemi stále pašák.

„Škoda, že jsme nevyužili šance, které jsme si vytvořili a na druhé straně platili krutou daň za chyby v obraně," řekl po zápase kouč Tatranu Luděk Pardubský. „Díky za pomoc hráčům z A týmu. Tenhle zápas jsme museli vyhrát, i když v tabulce již nic zásadního neřešil a všem klukům chci poděkovat, jak zápas odmakali," přidal své hodnocení domácí trenér Vlastimil Stožický.

Litoměřicko B - Kadaň 3:1

Branky: 27. a 39. Šlehofer, 69. Hýř – 77. Karban, ŽK 2:4, poločas 2:0, r. Šmíd, žk 2:4, 100.

Litoměřicko B: Ekrt – Šimkovský (46. Černý), Tupý, Štancl (46. Grunert), Pekař – J. Horváth, Rapavý, Frank (46. Valenta), Šlehofer (46. Faust) – Hýř, Trekoval (69. M. Horváth).

Mojmír Strachota