„Bylo to drama s ještě dramatičtějším koncem. Škoda, že jsem nestihl sledovat všechno," vystihl průběh utkání bývalý druholigista František Janda.
Předehra? Jako z hororu. Příroda si nenechá poroučet. Zasypala hrací plochu kroupami blížící se velikostí golfovým míčkům. S tím vším se lépe poprali hosté, které do vedení už ve čtvrté minutě poslal Valenta.

Úsilí domácích bylo korunováno po více jak půlhodině zápasu. „Je vidět, že Kozák je zkušený hráč, který umí spadnout. Vykoledoval si tak penaltu," zlobil se na autora vyrovnání trenér ASK Lovosice Antonín Marčaník. A ani dál si nebral servítky.

„Od 22. kola je mi z toho všeho na nic. Dnes to měl být pohodový zápas týmů ze středu tabulky, ale opak byl pravdou. Nechápu, proč sudí odřídil duel tak, že se z něj vytratila pohoda a nakonec musel řešit situace, kdy šlo o zdraví hráčů.

To, co jsem slyšel předem o FK, se tady ukázalo v plné nahotě jako tvrdá pravda," dodal lovosický trenér své postřehy. Mimo jiné s tím, že neomlouval vyloučeného Marka Fausta. „Dostal sice nakopáno, ale reagoval tak, že nakopnutí protihráče nelze kvalifikovat jinak, než jako klukovinu," kroutil Marčaník hlavou."

„Myslím si, že zápas měl dobrou kvalitu. Domnívám se, že jsme vyhráli zaslouženě, byť gólem z 90. minuty, kdy se po rohu parádně trefil hlavou Pajkrt," zhodnotil utkání kouč vítězů Jiří Kafka. Jak zareagoval na slova svého protějšku? "Kdo zápas viděl, udělá si objektivní obrázek sám. Hráči si doopravdy nezůstali navzájem nic dlužni."


Faust hodně litoval svého zbytečného zkratu

Dvacet minut před koncem víkendového divizního střetnutí mezi Neratovicemi / Byškovicemi a Lovosicemi (2:1) neudržel ofenzivní záložník Lovosic Marek Faust nervy na uzdě. Zareagoval na to, že předtím dostal několikrát od domácích fotbalistů solidně naloženo. V šatně, těsně před závěrečným hvizdem, seděl jak na lavici obžalovaných s hlavou v dlaních. Na slova povzbuzení mezi vzlyky zareagoval slovy: "Je mi líto mančaftu. Měl jsem udržet nervy na uzdě. Nemůžu se divit, že mě sudí za nakopnutí protihráče bez balonu právem vyloučil." Ne každý se tak, jako Marek Faust, dokáže podívat do zrcadla sebekriticky.  

Neratovice/Byškovice – Lovosice 2:1

• Branky: 33. Kozák z pen., 90. Pajkrt – 4. Valenta, ŽK 4:4, ČK 81. Drahorád – 69. Faust, poločas 1:1, r. Starý, 110.
• Neratovice/Byškovice: Černý – Pajkrt, Gazdík, Jína, Zeman – Drahorád, Žežulka, Kozák, Vorasický – Gabčo (73. Palanský), Kalaš.
• Lovosice: Marek – Beran, Obrtlík, Stejskal, Hušek – Malák (46. Trnka), Macháček, Banda (57. Krpeš), Faust – Valenta, Bukač.

Mojmír Strachota