Po zmatku v hostující obraně se k míči dostal Marčík, který přehodil Pechatého – 1:0. Radost „Lokády" netrvala dlouho. Macháček nejprve z levé strany vyzkoušel Čabovu pozornost, gólman Pražanů jeho střelu vytěsnil na roh. V páté minutě už však bylo srovnáno, Kučera si potáhl míč středem na dvacítku o jeho bomba, která se odrazila od břevna za brankovou čáru, hosty povzbudila. V 11. minutě vysunul Brožík Macháčka, ten ve vápně míč zasekl a hledal na penaltě Medka. Toho sice našel, ale přihrávka šla trochu zpět, takže roudnický středopolař trefil jen klubko obránců.

Na druhé straně zkoušel štěstí Marčík, mířil však nad. A stejně se vedlo roudnickému Vaňkovi, který ve 22. minutě poslal svůj pokus mimo tyče. Ve 25. minutě domácí udeřili podruhé. Po standardce Fraňka vrátili Vltavínští hlavou míč „do ohně" a Škorvánek ho usměrnil přesně – 2:1. Roudničtí zkusili štěstí také ze standardky, Kučerovu přihrávku ale Macháček usměrnit nestačil. To ve 28. minutě vyslali hráči Loko další dlouhý míč do vápna, Pečeňa vypálil a Brhlík tečoval míč do vlastní sítě. Ve 38. minutě hlavičkoval po faulu na Macháčka ze standardky u tyče v tutovce Brožík nad.

Do druhé půle vstoupili Roudničtí aktivně, Vaněk vysunul Kalu, který z pravé strany hledal na hranici vápna Potočného. Toho však obránci Pražanů ztrojili. V 55. minutě pak pálil Potočný nad. Domácí se zatáhli a bez větších problémů zastavovali akce hostů. Navíc mohli své vedení i zvýšit, k Fraňkovi se naštěstí pro Roudnické stačil vrátit do středu hřiště Kala. Před koncem zkoušel ještě Vaněk zaskočit Čabu pokusem z vlastní poloviny, skóre se už ale nezměnilo. Roudničtí z posledních tří zápasů získali pouze jeden bod.

„Zápas se rozhodl v prvním poločase, kdy jsme dali tři góly. A myslím, že po docela dobrých akcích. Ve druhém poločase jsme si chtěli pohlídat dlouhé míče, což se podařilo. Pak už jsme věřili, že to uhrajeme. Teď jsme na čtvrtém místě, což je s tím kádrem, co máme, asi maximum," řekl po duelu trenér domácích Radek Kronďák. 

„Do utkání jsme vstoupili katastrofálním způsobem. Přišel první nakopnutý míč do vápna, nedorozumění v obraně a jednoduchý gól. Přitom hráče jsme upozorňovali, že domácí hrají důrazně ve středu pole, posílají nakopávané míče na kříž. Z toho jsme dostali dva góly. Třetí byl po tečované střele. I když jsme za stavu 1:0 rychle snížili pěknou střelou Kučery, příliš nás to nenakoplo. Ve středu obrany i hřiště nás domácí převyšovali důrazem. Silně mi to připomínalo podzim, kdy jsme také dostali naivní gól. V první půli jsme měli šance i my, ale nic tam nespadlo.

Před druhou půlí jsme si vyříkali chyby, nakopávané míče už jsme sbírali. V úvodu přišla šance, kterou Kala řešil ukvapenou přihrávkou na obsazeného Potočného, měl jít s míčem dál. Domácí už neměli nic, ale stejné to bylo i s námi. Chyběla finální přihrávka. Absentuje Hrdlička, který to dokáže. Ale nemělo by to být o jednom hráči, což, jak se ukazuje, u nás je. Jeden na jednoho v útočné polovině chtějí přejít snad jen Macháček s Brožíkem. Náš platonický tlak nic nepřinesl. Odehrávalo se to ve středu. Nejvíc mě mrzí, že v posledních dvaceti minutách hráči sklopili hlavy. Byli jako tichošlápkové, když chodí na pouti a bojí se říct o žvejkačku. Dnes bych pochválil snad jen Kučeru, Vaňka a Brožíka. Ostatní hráli podprůměr," dodal kouč Roudnice Marián Řízek.

Vltavín – Roudnice 3:1

Branky: 3. Marčík, 25. Škovránek, 28. Pečeňa – 5. Kučera, ŽK 30. Pečeňa, 60. a 87. Valíček, 80. Kozák – 65. Macháček, 69. Vaněk, 79. Potočný, ČK 87. Valíček (Vltavín), poločas 3:1, r. Houdek – Košan, Mokrusch, 170.

Loko Vltavín: Čaba – Bureš, Kozák, Krimlák, Valíček – Škorvánek (77. Pozníček), Štumpf, Pečeňa, Marčík – Franěk (90. Bulíř), Palej (87. Zelenka).

Roudnice:
Pechatý – Novák, Brhlík (46. Potočný), Kratochvíl, Pícha (46. Kala) – Medek, Kučera, Vaněk, Macháček (70. Kmoch) – Brožík – Laušman.