Domácí se dostali do vedení v desáté minutě, kdy Sýkorův centr usměrnil za záda Pechatého Konaté. V 58. minutě pak přeloboval roudnického gólmana Hovorka. Do šancí se dostávali i hosté, ale skóre se měnilo až díky Julišovi a jeho střele z vápna – 3:0. Výsledek pečetil v posledních minutách po úniku Juliš.

„Byli jsme na jaře nejvíc posílení z A týmu. V prvním poločase jsme hráli hodně v pohybu a kompaktně. Sice se daly najít drobné nedostatky, ale i tak měla naše hra vysokou úroveň. Vzhledem k velké převaze v první půli jsme měli vytěžit více gólů. Velice dobře nám pracoval střed, ať už Jánoš, Hovorka, Mošna nebo Deli, kteří čistě odebírali míče. Konaté potvrdil velký nárůst formy, na výborný zápas ve Varech navázal Nový. Jen nás mrzí zranění Sýkory, který hrál výborně a nahrál na první gól. Na levém beku se jevil velmi dobře," zhodnotil duel na klubovém webu trenér domácích Martin Hašek.

„V prvním poločase byla Sparta lepší, dostávala se do brejkových situací a zaslouženě vedla. V poločase jsme si řekli, že ještě není nic ztraceno. Po brejku jsme sice inkasovali, ale pak jsme Brožíkem dali branku, kterou z nepochopitelného důvodu rozhodčí neuznal. Chvíli na to jsme nastřelili i břevno. Po třetím hloupém gólu bylo však rozhodnuto. Dohráli jsme zápas v útlumu a inkasovali v závěru ještě jednou. Jsme samozřejmě hodně zklamaní. Vltavín prohrál doma, mohli jsme se dotáhnout. Ale nic nevzdáváme, soutěž je ještě dlouhá," dodal roudnický trenér Pavel Janeček.


AC Sparta Praha B – SK Roudnice 4:0

• Branky: 68. a 88. Juliš, 10. Konaté, 58. Hovorka. ŽK: 2:3. Rozhodčí: Berka – Tereba, Koval. Poločas: 1:0. Diváci: 115.
• Sparta B: Holý – Nový, Mošna, Deli, Sýkora (28. Karafiát) – Přikryl (72. Kučera), Hovorka, Čermák (64. Juliš), Jánoš, Matoušek – Konaté.
• Roudnice: Pechatý – Chalupa, Petrášek, Kratochvíl, Hamouz – Müller (75. Brandejs), Kešner, Kučera, Macháček (60. Nádeníček) – Brožík – Svátek.