Svěřenci trenéra Mariána Řízka totiž startují v děčínské C skupině Tipsport ligy, kde nováček ČFL narazí na prvoligový Slovan Liberec (2. místo v Gambrinus lize) a FK Teplice (7.), druholigové celky FK Ústí (1.) a FK Varnsdorf (13).

Roudničtí zahájili po krátké pauze v úterý s více než dvacetičlenným kádrem, který start v Děčíně řádně prověří. Toho, že by to bylo pro jeho svěřence příliš velké sousto, se Řízek neobává.

„Jsou to samozřejmě velmi dobří soupeři, ale pro všechny je to jen začátek. Takže i my turnaj bereme především jako doplněk v rámci kondiční přípravy. Samotní hráči, tak i my, uvidíme v konfrontaci s nejlepšími, jak na tom kdo je. Zda ještě má šanci se zlepšovat, nebo už má strop. Jsem ale přesvědčený, že nám tyto zápasy hodně dají,“ říká roudnický kouč.

Na soupisce má Řízek i s posilami 25 jmen, ne všichni budou od začátku k dispozici. „Po operaci s meniskem je Brandejs, po zranění teprve pořádně začínají Šmidrkal s Brhlíkem, chřipka trápí Kalu, Svátka i Nováka. Takže tito hráči se v úvodu představí jen těžko.“

Roudnice patřila na podzim v mistrovské soutěži k nejofenzivnějším týmům (36 branek), ani v Děčíně nechce hrát „beton“.

„Herní styl měnit nechceme, ale určitě musíme zapracovat na obraně. I proto jsme přivedli třeba Kratochvíla s Macháčkem, kteří by to měli pozvednout. A udrželi jsme i Vaňka s Píchou.“

Do turnaje vstoupí Roudnice v neděli s Teplicemi (13)