Začátek měla Roudnice proti po podzimu předposlednímu celku FNL skvělý. Už ve druhé minutě musel vytáhnout skvělý zákrok hostující gólman po dorážce Svátka. Stejná dvojice se utkala i o chvíli později, kdy unikl Kabele, dal míč pod sebe, ale roudnický kapitán pálil jen slabě do jeho nohou.

Domácí tlačili na soupeře, který se v úvodu utkání nemohl dostat do hry. Po chybě Roudnice na pravé straně se ale ve 13. minutě dostal do zakončení Higor Coimbra, mezi tyče však nezamířil. Pražané se pomalu z úvodního náporu SK oklepali a měli míč častěji na svých kopačkách. Pechatý dlouho nemusel zasahovat, akce totiž končily daleko před jeho vápnem.

To na druhé straně převzal ve 32. minutě míč na hranici ofsajdu Svátek a Mandous znovu prokázal svou kvalitu. Největší šanci soupeře měl o chvíli později po úniku Ibragimova z levé strany Kindl, bombou však nejprve trefil připraveného gólmana, který si poradil i s jeho hlavičkovou dorážkou.

Co se hostům nepodařilo v prvním poločase, to vyšlo v úvodu toho druhého. Po rohu se odrazil míč k Ježdíkovi a ten z hranice vápna prostřelil po zemi vše – 0:1. Vzápětí mohli Pražané přidat druhý gól po standardce a hlavě Demetera,  ten zamířil těsně vedle. Domácí se postupně znovu dostávali do hry, Kučera prošel po levé straně, jeho přihrávku nejprve jeden ze spoluhráčů minul a po něm mířil Křeček nad.

Srovnáno bylo v 77. minutě, kdy z přímého kopu zatočil míč přes zeď parádně k tyči Křeček. Vedení mohl znovu na stranu Pražanů překlopit po rohu Laštovka, to by se ale musel trefil mezi tři tyče. Recept mu ukázal pět minut před koncem křižnou střelou opět Křeček.

V generálce na ČFL se Roudnice utká v sobotu 1. března doma s druholigovým Varnsdorfem.

SK Roudnice nad Labem - FC Bohemians Praha 2:1

Branky: 77. a 85. Křeček – 46. Ježdík, r. Vlašič – Novotný, Sýkora, poločas 0:0, 60.
Roudnice: I. poločas: Pechatý – Šimkovský, Petrášek, Veselý, Šraga – Kabele, Mareš, Holub – Mujagič (35. Čížek), Svátek, Křeček. II. poločas: Pechatý – Šimkovský, Petrášek, Veselý, Hanuš – Kabele, Mareš (83. Krystan), Holub (65. Kučera), Křeček, Čížek – Svátek (72. Kalaš).
Bohemians: I. poločas: Mandous – Ježdík, Halama, Hochmeister, Norek – Ondrušík, Kindl, Demeter, Klapka, Ibragimov – Higor. II. poločas: Daněk – Ježdík, Šidlo, Hochmeister, Laštovka – Ondrušík (60. Hovorka), Demeter, Klapka (85. Sloboda), Kindl (84. Suk), Ibragimov – Just.