Ten také trénuje starší žákyně (WU15), které bojují ve 2. lize o čelo tabulky. Roudnický celek má také tým mladších žákyň (WU13), které hrají nejvyšší soutěž, v níž se jim ale příliš nedaří. „Nutno ale říct, že složení týmu je převážně výrazně mladší, než uvádí samotná kategorie. V dalších sezónách tedy očekáváme, že se dostaví i výsledky. To ale není v tuto chvíli důležité. Hlavní je, že se holky učí nové věci a fotbal je baví,“ upozorňuje Lačný.

Fotbalisté Roudnice ilustrační
Roudnice má další výhru, díky vlastenci. Sailer chytil penaltu

Ten chce dát příležitost mladým fotbalistkám pokračovat v kariéře. „Dříve hrála děvčata společně s chlapci, to je ale možné pouze do 15 let. Poté musela přestoupit buď do ryze dívčích týmů, který byl v našem kraji ale pouze v Teplicích, což bylo složité na dojíždění, nebo s fotbalem skončit. Proto jsme se rozhodli založit kategorie žákyň. Jelikož je ale o dívčí fotbal v regionu stále větší zájem, rádi bychom postupně založili i kategorii juniorek pro stárnoucí žákyně a také kategorii přípravky,“ doplňuje kouč, jenž má vystudovanou UEFA A licenci. „S fotbalem je nejlepší začínat už v útlém věku, dále chceme, aby měly holky plynulou návaznost v dalších kategoriích.“

Hokejisté Stadion Litoměřice ilustrační
Stadion, Stadion! Kalich Aréna tleskala vestoje vítězům základní části

Velký nábor do přípravky proběhne v areálu SK Roudnice 7. března, zájemkyně se ale mohou hlásit také přímo u Lačného na 730 170 182 či matej.lacny@gmail.com. „Máme několik tréninkových skupin, takže hlásit se mohou i úplné začátečnice,“ uzavírá.