Vstup do zápasu Roudnickým vůbec nevyšel, v sedmé minutě inkasovali po rohovém kopu a teči hlavou na přední tyči. Vyrovnání mohla přinést standardka Macháčka ze 13. minuty, po které hlavičkoval Chalupa. Pardubický Frydrych však míč směřující do šibenice excelentním zákrokem vytěsnil na roh. V 21. minutě pak ve výhodné pozici hlavičkoval po centru Nádeníčka jen do náruče připraveného gólmana Petrášek.

Po změně stran jako první zahrozili opět hosté, Dubského střela se však mezi tyče nevešla a Petrus ztroskotal na Pechatém. V 58. minutě se po rychlé akci dostal do souboje s Pechatým stejný hráč a míč směřující do branky už nestačil uklidit do bezpečí Chalupa 0:2.

Domácí chtěli alespoň korigovat skóre, v koncovce však přesní ani příliš nebezpeční nebyli. Svátek pálil levačkou nad, stejně se vedlo i Brandejsovi. Hosté v závěru hrozili z rychlých kontrů, jeden z nich také využili. Po centru z pravé strany se míč dostal k neobsazenému Kakrdovi, který sice netrefil míč přesně, ale možná i díky tomu překonal Pechatého potřetí.

„Dnešní zápas jsme zvládli jakž takž výsledkově, dali jsme tři góly, i když ty dva byly spíš vlastní. Hrálo se na menším hřišti, takže to bylo plné soubojů, ale nebylo to nějak zákeřné," poznamenal po duelu na klubových stránkách Pardubic středopolař Tomáš Dubský.

„Ten první poločas snesl nějaké měřítko, byli jsme zcela vyrovnaným soupeřem. Bohužel jsme si dali vlastní gól, který to možná trochu ovlivnil. Přitom jsme měli dvě tutovky, které zneškodnil brankář soupeře. Po změně stran se mi už ten výkon tak nelíbil, hráči přestali běhat, soupeř nám tam chodil středem a zaslouženě jsme prohráli," přiznal trenér domácích Pavel Janeček.

„Pardubice jsou teď v přípravě někde jinde, jsou rozběhanější, zato my byli takoví zabrzdění. V podstatě jsme se ale po dlouhé době sešli kompletní," našel klad na víkendovém duelu roudnický kouč. „Tento týden bude volnější, hráči se alespoň dostanou z únavy. Další zápas sehrajeme až v sobotu od 11 hodin s Lovosicemi."

Roudnice - Pardubice 0:3

• Branky:7. Kudrna, 58. Petrus, 81. Kakrda, poločas 0:1, r. Trutnovský, 50.

• Roudnice: Pechatý - Chalupa, Petrášek, Soukup, Nádeníček Müller, Bíro (46. Kešner), Mareš (55. Kučera), Macháček (46. Brandejs) Svátek, Brožík.

• Pardubice: Frydrych (46. Čihař) - Přibyl, Němeček (70. Tischler), Tischler (46. Vencl), Pospíšil (46. Norek) Hundák (63. Kakrda), Dubský, Kudrna (46. Jeřábek), Kakrda (46. Polák) Hodas, Petrus.