Hra byla dlouho vyrovnaná, Litoměřicko bylo silným soupeřem. Šance vznikaly především v prvním poločase na obou stranách, Žatečtí však prokázali větší klid a přesnost při zakončení. Zároveň domácí hráli obětavě a velmi zodpovědně i směrem dozadu při bránění soupeře. Dvěma brankami se blýskl hbitý Pavel Hassman a podtrhl jimi svůj skvělý výkon.

Ve 22. minutě po centru zprava pěknou hlavičkou uklidil míč přesně k tyči a ve 33. min. krásnou střelou zvýšil už na 2:0. To bylo slibné vedení, jenže hosté nesložili zbraně a hned ve 37. minutě snížili, když se hlavou trefil jejich kapitán Miroslav Novotný. Minutu před přestávkou mohl Hassman završit hattrick, ale hostující brankář Slanina jeho dorážku z jasné pozice bravurním zákrokem zlikvidoval.

Ve druhém poločase oba celky opět urputně bojovaly ve vyrovnané bitvě, hráči se pečlivě hlídali už ve středu hřiště a šancí na gól nebylo mnoho. Nakonec se k radosti domácích fanoušků znovu prosadili Žatečtí, v 71. minutě chybujícím obráncům utekl Petr Klinec, jeho první dělovku ještě brankář vyrazil, ale na dorážku k tyči už byl krátký 3:1. Hosté pak vystřídali a snažili se o zvrat, ale ten už domácí hráči nepřipustili. Pozornou a obětavou hrou si pohlídali vítězství.

„Hodnotí se mi to samozřejmě špatně. Na začátku jsme měli dvě gólovky, ovšem nevyužili jsme je. Troufám si tvrdit, že jsme byli v první půli i o něco lepší, ale dělali jsme individuální chyby. Podařilo se nám snížit a chtěli jsme se ve druhé půli pokusit o zvrat, jenže pak přišel třetí gól v naší síti a bylo hotovo. Hrálo se pak od vápna k vápnu, šanci už jsme si nevytvořili. Vázla především přechodová fáze, o chybách víme, zapracujeme na nich a věřím, že si mančaft postupně sedne," dodal zklamaný trenér Litoměřicka B Michal Slabý.

Žatec - Litoměřicko B 3:1

●Branky: Hassman 2, Klinec - Novotný, ŽK 0:1, poločas 2:1, r. Černý, 200.
●Litoměřicko B: Slanina - Novotný, Kleniar, Tupý, Dufek - Kolomazník (62. J. Horváth), Rapavý - Flégl (73. Páša), Stožický, Pekař (73. M. Horváth) - Hýř.