Už ve čtvrté minutě se ofenzivní dvojice Remenec – Kala vydala na zteč. Prvně uvedený centroval a Kala naznačil, když hlavou umístil míč do šibenice na 1:0, že se mu podzimní střelecká forma vrací. Domácí fotbalisté ale pole nevyklidili a využívali každé příležitosti, jak štětskou obranu rozhodit. Druhý gól zařídil Tichý nechytatelnou střelou.

Hned po rozehrávce mohli domácí snížit, ale ani jeden ze dvou nebezpečných pokusů jim nevyšel. Na druhé straně hlavičkoval těsně nad Šmidrkal. Kala pláchl všem pronásledovatelům a na ukazateli skóre se kromě 36. minuty objevil i stav 3:0. V závěru poločasu Kala hledal před brankou spoluhráče, ale brankář jeho úmysl vystihl. Pak ještě Šmidrkal už podruhé v tomto utkání hlavou těsně minul.

V 50. minutě se z poloviny hřiště vydal do útoku Belák. Dlouho přemýšlel komu nahrát, ale nedůrazná obrana ho nakonec nechala projít až na úplný dostřel branky a výsledek 4:0 byl pro domácí asi tím konečným hřebíčkem. Kam? Není třeba rozepisovat. Hra Strupčic se sesypala jak hodně chatrné domino a dění na hřišti zcela ovládli Štětští.

V 59. minutě se na lajně skvěle uvolnil střídající Rejman a chyběla jen přesná přihrávka. V 62. minutě zívala na stejného hráče prázdná branka. Šance se zalekl a netrefil se. První zásah ve druhém poločase předvedl Michovský až v 65. minutě, kdy míč směřující k levé tyči vyrazil na roh.

Běžela 67. minuta, když pelášil Slanička po pravé straně na branku Strupčic. S míčem se dostal mimo střelecký úhel, tak ho vyslal před branku, kde po několikerých pokusech byl tím úspěšným střelcem na 5:0 Stejskal. Necelých dvacet minut před koncem se naposledy ozvali domácí. Přímý kop ale až tak velké nebezpečí neznamenal.

To Stejskal měl v 77. minutě hned dvě velké příležitosti. Při té první zato asi mohl drn, že špatně trefil, při druhé to byly špatně naštelované kopačky.  Při další akci v 79. minutě raději volil nahrávku na Rejmana, který dopravil míč mimo dosah brankáře na 6:0. V 84. minutě si tito hráči úlohu vyměnili a Stejskal druhou brankou v zápase zvyšoval už na 7:0. K letošnímu nejvyššímu štětskému vítězství přispěl nakonec i kapitán Petr Tůma, který se v pokutovém území zorientoval ze všech nejlépe.

„Do Strupčic jsme si jeli pro tři body. Podařilo se. Že to ale bude až tak vysoké vítězství, tak s tím jsme nepočítali. V prvním poločase náš výkon i přes vedení 3:0 tak přesvědčivý nebyl, ale ve druhém jsme roztočili před brankou soupeře střelecký kolotoč, který mohl skončit i vyšším počtem branek v síti Strupčic," poznamenal pro klubový web spokojený štětský sekretář Milan Plíšek.

Strupčice - Štětí 0:8

• Branky: Kala 2, Stejskal 2, Tichý, Belák, Rejman, Tůma, ŽK 1:2, poločas 0:3, r. Bouma, 50.
• Štětí: Michovský – Slanička, Šmidrkal, Tůma, Ransdorf – Remenec (55. Rejman), Stejskal, Šimral, Kala (73. Mencl) – Belák (63. Cibulka), Tichý.