Herně ovšem svěřenci Václava Kotala příliš nepřesvědčili. Že by si vytvořili drtivou převahu a válcovali domácí – to nehrozilo.

Hosté byli v úvodu aktivnější, ale první brankovou příležitost jim nabídli Roudničtí sami ztrátou míče. Ten se od Glasera dostal ke Skalákovi, který ve 14. minutě poprvé prostřelil Pokorného. Jeho protějšek v brněnské brance musel zasahovat až ve 21. minutě, kdy se po odrazu od Svátka snesl balon do jeho náruče.

Hosté podruhé udeřili hned po změně stran, po standardce zvyšoval Buchta. V 72. vyzkoušel pozornost Pokorného bombou Skalák. Definitivně se rozhodlo v poslední desetiminutovce. Nejprve sice Frejlach předvedl, co všechno se dá nedat, ale v 83. viděl sudí faul Tichého a Kroupa se z penalty trefil. V samém závěru pak špičkou přidal čtvrtý gól Brňanů Hyčka.

„V konfrontaci mezi první ligou a ČFL měl navrch mančaft z vyšší soutěže. Hrálo se na docela těžkém terénu, o víkendu probíhala na stadionu kynologická akce a na trávníku to bylo znát. To ovšem zápas samozřejmě nerozhodlo. Jen nás může mrzet, že někteří mladší kluci hráli s až zbytečným respektem. Přitom si ten zápas měli užít. Proto od nás zahráli lépe ti zkušenější hráči, kteří mají už v lize také něco odkopáno.

Pokud bych měl někoho vyzdvihnout, tak dobře zahráli Martin Kučera, vzadu Petrášek vyhrál hodně hlaviček, vpředu byla škoda, že nikdo nedoplňoval Svátka, který míče udržel. Máme trochu problémy na krajích halvu, kde to stále není ono. Ten výsledek je jasný, ovšem ani soupeř nepředvedl nic zázračného. Bohužel za stavu 0:2 nařídil sudí proti nám penaltu a navíc si nechal dát druhou žlutou Schön," mrzelo roudnického asistenta Jiřího Svátka. 


Roudnice - Brno 0:4

Branky: 14. Skalák, 47. Buchta, 83. Kroupa (pen.), 88. Hyčka. ŽK: 5. Kešner, 59. T. Kučera, 62. Svátek, 75. Schön (všichni Rce.). ČK: 80. Schön (Rce.). Rozhodčí: Houdek – Zeman, Hrabovský. Diváci: 500.
Roudnice: Pokorný – Chalupa, Petrášek, Kratochvíl, Križan  – Kešner (44. T. Kučera), M. Kučera, Schön, Pavlíček (71. Tichý) – Hrdlička (46. Ansuma) – Svátek.
Brno: Doležal – Hyčka, Buchta, Fischer, Pernica – Pašek (46. Frejlach), Glaser (46. Janotka), Husár, Skalák (73. Lutonský) – Přerovský, Kroupa.