Jenže právě lídr soutěže v odvetách zatím zůstává za očekáváním. Problém je především v útočné fázi, což se po odchodu Potočného a zranění Bendy (dva nejlepší střelci podzimu) dalo očekávat.

Svěřenci Přemysla Bičovského sice na jaře urvali čtyři body (výhry po penaltových rozstřelech), ale v normální hrací době nedali ani gól, naposledy navíc inkasovali pět branek na Motorletu. V neděli se na domácím hřišti představí v duelu proti pátým Neratovicím. „Už snad konečně vyhrajeme, minule to herně nebylo špatné, i když tomu výsledek neodpovídal. K dispozici by měl být i Cibulka, který se sice v Praze zranil, ale v týdnu už trénoval. Bohužel Benda je stále mimo," prozradil manažer brozanského Sokola Ján Kudlička.

Druhé Lovosice na jaře ještě neprohrály (dvakrát také uspěly v rozstřelu), ani v sobotu dopoledne se nečekají komplikace. Na stadionu ASK se totiž představí beznadějně poslední Žatec, který už v prvním duelu dostal od Lovosic čtyřku.

Pokud chtějí Litoměřice i nadále prohánět čelo tabulky, nesmí zaváhat s Novým Strašecím. V minulém kole v Žatci (výhra 3:2 po pen.) to ale nebylo ono. „Doufám, že to pro naše mužstvo byla v Žatci poslední výstraha jak se herně polepšit. Pokud bychom se i nadále prezentovali takovým fotbalem jako tady, či v druhém poločase doma s Úvaly, nemuselo by to v žádném případě stačit na předčasně odpisované, ale pro jaro vydatně posílené Nové Strašecí," nešetřil svůj tým po minulém duelu předseda FK Radek Bania.

V krajském přeboru čeká těžký zápas druhé Štětí ve Vilémově, Hrobce se představí v Děčíně.

Poprvé budou na jaře bojovat o mistrovské body celky v I. A třídě sk. A. Výhodu domácího hřiště mají však z regionu pouze Pokratice (2. místo), které přivítají Mojžíř.

Hned jedenáct celků z regionu startuje v I. B třídě sk. B. Okresní derby se o víkendu hrají v Libotenicích, Libochovicích, Roudnici a Lukavci.

Hraje se:Sobota od 15: divize: Lovosice – Žatec (10:15), Litoměřice – Nové Strašecí (14). KP: Vilémov – Štětí. I. A třída: Pokratice – Mojžíř, Libouchec – Křešice, Velké Březno – Travčice, Brná – Milešov. I. B třída: Libotenice – Bezděkov (10:15), Lukavec – Lovosice B (10:30).

Neděle od 15: divize: Brozany – Neratovice. KP: Děčín – Hrobce. I. B třída: Libochovice – Straškov, České Kopisty – Osek, Roudnice – Liběšice, Černiv – Louny B, Hrob – Rovné.