Roudnický sportovní areál Pod lipou, kde mají centrum basketbalisté, veslaři, jachtaři, ale právě i fotbalisté třetiligového SK, byl ještě ve čtvrtek kompletně pod vodou.

„Soutěž neskončila pro áčko, béčko, ale zápasy v přeboru měli odehrát i starší a mladší žáci. Spojili jsme se s krajským svazem a dohodli se  na tom, že už v těchto kategoriích nebudeme nic dohrávat.

Pouze starší žáci B si to rozdají ve finále okresu s litoměřickým B týmem na nějakém cizím hřišti," poznamenal sekretář SK Václav Procházka.

Zatopený stadion Pod Lipou v Roudnice.

Třetiligový tým čekají ještě dvě kola. Nyní měli svěřenci Pavla Janečka hostit doma  poslední SK Hlavice, poté vyrazit na hřiště Kr. Dvora. „V neděli budeme hrát od 17 hodin mistrák ve Štětí, se kterým jsme se dohodli na výpomoci," prozradil předseda SK Pavel Dohnal.

Tréninky absolvovali fotbalisté SK Roudnice v týdnu v Předoníně. „Tam jsme byli  dvakrát," přiznal roudnický kouč. „V pátek bychom měli být na hřišti ve Štětí. Hráči trénovali se svými věcmi, které si ještě z kabin v neděli po Karlových Varech odnesli, ale  zapomněli tam míče, rozlišováky a podobně."

Nováček divizní skupiny B z Lovosic musel odložit středeční dohrávku s Českým Brodem. Do Neratovic se ale vydá.

„Pojedeme asi jak se říká z voleje. Ne všichni hráči mají potřebné vybavení, některým zůstalo na stadionu v místech, kam se nemohou dostat. Možná ale jeden trénink uděláme v Čížkovicích. Jisté to není. Ve středu bychom měli odehrát dohrávku v Pokraticích a pak ještě jeden zápas. Naštěstí už nás čeká jen týden. Jak to bude dál, to nedokážu odhadnout," dodal trenér Lovosic Antonín Marčaník.

Zatopený stadion v Lovosicích.

Také ostatní celky ASK musely změnit program. „B tým odehraje zápas proti Sokolu Malé Žernoseky až ve čtvrtek 13. června od 18 hodin, dorosty nastoupí v sobotu proti Lounům v Žitenicích a starší žáci mají zápas v Chlumci odložený," napsal na klubové stránky sekretář Petr Nepraš.

V B skupině I. B třídy dospělých mají největší problémy v Křešicích a Českých Kopistech. Ty by přesto měly duel se Straškovem odehrát v Travčicích, Křešice vyjedou do Libotenic.