Úvod totiž patřil jasně celku z Podřipska. I když nenastoupil kompletní, byl od prvních minut aktivnější i mnohem nebezpečnější. V páté minutě se ani nadvakrát neprosadil po dlouhém autu Šimkovského Tichý.

Na Víškovi „pohořel" i po rohu hlavičkující Petrášek. V 18. minutě hledal standardkou Bíro Svátka, tomu chyběl v malém vápně jen krok. O chvíli později zblokovali na poslední chvíli zadáci Admiry přihrávku Tichého na volného Brandejse a po následném rohu hlavičkoval u tyče Brožík mimo.

Domácí zahrozili nejprve po rohu, aby ve 30. minutě rychlou akci z pravé strany zakončoval střelou z první Birma – 1:0. Srovnat mohl Tichý, ale to by se po kličce gólmanovi musel odhodlat zakončit. To se mohlo Roudnickým vymstít. Naštěstí pro ně Birma své dvě šance nevyužil. To ve 41. minutě byl Macháček přesný. Po faulu Mamurova proměnil s přehledem pokutový kop – 1:1.

Dvacet minut po změně stran skryl hlavu do dlaní domácí Majer. Birma totiž trefil levou tyč Pokorného branky, od které se míč odrazil přesně na holeň zaskočeného středopolaře.

Oba týmy otvíraly s přibývajícími minutami hru, defenzivy totiž nebyly tak důsledné.  Další branku už ale více než dvě stovky diváků neviděly.
V penaltovém rozstřelu zneškodnil roudnický gólman Pokorný úvodní dvě střely Zahálky a Mamurova, a protože hosté až na úsměvný pokus Macháčka ála Panenka uspěli, rozhodl o postupu Roudnice Kratochvíl.

„Kdybychom vedli po první půlhodině třeba 3:0, nikdo se nedivil a bylo by po zápase. Jenže jsme si nechali dát gól. Podle mě tomu ale předcházel faul na Macháčka, který zůstal ležet na trávníků. Soupeř míč nezakopl a levá strana byla otevřená. Domácí se zvedli až v poslední dvacetiminutovce, trefili i tyč. Postoupili jsme sice po penaltách, ale když to sečtu, tak je náš postup zasloužený. Ten zápas jsme měli pod kontrolou. Už se těšíme na Brno," dodal trenér Roudnice Pavel Janeček. 

FK Admira Praha – SK Roudnice 1:2 na pen.

• Branky: 30. Birma – 41. Macháček z pen., na pen. 2:4, ŽK Mošna, Mamurov – Šimkovský, Petrášek, poločas 0:0, r. Vnuk, 215.
• Admira: Víšek – Mamurov, Brůžek, Martinic, Zahálka – Majer (80. Jackl), Snop (67. Petr), Mošna, Vosický, Kurek – Birma.
• Roudnice: Pokorný – Šimkovský (78. Kratochvíl), Chalupa, Petrášek, Macháček – Brandejs (59. Hrdlička), Bíro, Kučera, Tichý – Brožík, Svátek (67. Pavlíček).