Po remíze 1:1, o které rozhodl už úvodní poločas, se jim to ale povedlo.

„Z obou stran dobrý zápas. Hráče mrzí, že nevyhráli, ale nemají se za co stydět. Předvedli kvalitní výkon,“ mohl po třech předešlých nezdarech zase chválit trenér Ovčár Pavel Janeček.

A nemuselo zdaleka zůstat pouze u jednoho bodu. Utkání bylo až do konce otevřené a s blížícím se koncem stále průchodnější obrany nabízely šance na obou stranách. „Nechci říct, že se hrálo bez obran, ale velmi útočně. Na obranu se moc nemyslelo. Dobré výkony podali oba brankáři,“ dodal Janeček.

Hostující kouč Marián Řízek mluvil ve stejném duchu. „Ve velmi bojovném utkání se hrálo nahoru dolů. Oba týmy měly dost šancí. Myslím, že remíza je spravedlivá. Na ČFL to bylo velmi kvalitní utkání,“ hodnotil roudnický kouč.

Asi největší možnost přiklonit ve druhém poločase tři body na stranu svého týmu měl na kopačce ovčárský Kadlec, jenže roudnický brankář Pechatý jeho pokus o blafák po bleskovém brejku vystihl. „Tam byl ten zlomový moment,“ litoval nevyřešené „tutovky“ trenér Ovčár.

„Takové šance, to musejí být góly,“ přidal se i na podzim v Roudnici chytající brankář Radim Straka, pro kterého tak měl duel zvláštní náboj.

Návod, jak s takovou šancí správně naložit, si přitom domácí mohli vzít od hostů, kteří před koncem prvního poločasu z hodně identické akce skórovali. Domácí se ve 42. minutě nestačili po rohu vrátit, Brožík při přečíslení našel Macháčka, který překonal Straku a vyrovnal na 1:1.

První gólová radost v utkání totiž patřila domácím. Ti rozehráli po čtvrt hodině standardní situaci na vzdálenější tyč, hlavičku Glasnoviče ještě zmařil Pechatý, ale Müller poslal odražený míč do sítě. Gólovou oslavu si Ovčárští vychutnávali po dlouhých 328 minutách hry.

A v závěru si ji klidně mohli i zopakovat. Z jejich náporu ovšem nakonec už neuhodilo, a hostující trenér si tak mohl oddechnout: „Za těch posledních deset minut, co jsme předvedli vzadu ten nehorázný chaos, tak nás remíza určitě nemrzí.

Nehráli jsme špatně, ale řešení našich protiútoků bylo katastrofální. Domácí nás pak nakopávanými balony dostali pod tlak. Kdybych neřval z lavičky, tak jsme dostali dva góly a jeli jsme odtud jako spráskaní psi.“