Celá akce ale už začala v kulturním domě, kde se sešla široká veřejnost, hráči a funkcionáři, jak současní, tak i dříve narození. Proběhla krátká videoprojekce a předání ocenění některým významným osobnostem. Na závěr došlo ke křtu knihy „70 let fotbalu ve Velkých Žernosekách", která zachycuje historii klubu slovem, fotografiemi a statistikou.

Poté se veškeré dění přesunulo na hřiště, kde v předzápase změřili síly dříve narození hráči Velkých Žernosek a Žitenic. Utkání mělo vysokou kvalitu a padlo celkem 11 branek. Domácí zvítězili 7:4, když se trefili Beran 2, Šrámek 2, Bareš, Homola a Kratochvíl. Od 17 hodin proběhl hlavní zápas mezi domácími, kteří hrají okresní přebor a mezi výběrem hvězd – All stars.

Za hosty nastoupili např. Jaroslav Černý, Radek Divecký, Jiří Jarošík, Jiří Jeslínek, Jiří Novotný, Libor Sionko, František Straka, Jiří Štajner a jako speciální překvapení olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek.

Domácí tým se sice snažil a soupeře potrápil, ale i tak mu podlehl 2:6, když se do sítě All stars trefili pouze Beran a Záveský. Obě utkání s přehledem odřídili rozhodčí Bartoš, Bartůněk a Kuti před 200 spokojenými přihlížejícími diváky.

Michal Beran