„Chceme napravit říjnové zápasy, ve kterých jsme získali dva body. Věděl jsem, že to bude těžké, soupeře sleduji. Bylo mi od začátku jasné, že naše skupina bude hodně vyrovnaná a v říjnových zápasech se to potvrdilo, protože Řecko i Skotsko mají kvalitu, to samé i Chorvatsko,“ říká trenér reprezentace U21 Karel Krejčí. Samotnému by se mu líbilo mít v tabulce o dva body více.

„Pro můj vnitřní klid by bylo lepší mít o dva body více a v našich silách to bylo. Řada lidí nám nevěří a to já před klukama používám jako motivaci. Byl bych rád, abychom zápas se San Marinem zvládli a co nejlépe se přichystali na duel s Chorvatskem. Tam je opravdu kvalita, řada hráčů hraje za Dynamo Záhřeb, co jsem koukal tak asi dva hráli v základu Champions League proti Šachťaru Doněck,“ vyjmenovává trenér lvíčat, který před San Marinem a Chorvatskem musel řešit i nepříjemnosti v podobě zranění ofenzivního esa Jana Matouška nebo obránce Jakuba Klímy.

„Matoušek byl pro mě před kvalifikací klíčový hráč, protože měl zkušenosti už s loňskou kvalifikací a poměrně se mu daří i v lize. Je to oslabení. Vypadalo to, že by se mohl k týmu připojit, chtěl jsem ho využít především pro zápas v Chorvatsku, ale bohužel si obnovil v lize zranění,“ mrzí Krejčího, který naopak povolal dva nováčky a pardubické tahouny Michaly Kohúta a Hlavatého.

„Byl bych spokojený, kdybychom v listopadu uhráli čtyři body a dobře se nachystali na příští rok, kde se bude o postupujících rozhodovat,“ je jasné trenérovi mladých reprezentantů.

Na snímku jsou při čtyřhře hráči KST Jirkov B. Zleva Šimon Jelínek a Luděk Kotrba.
Černý víkend stolních tenistů KST Jirkov