„Výsměch hráčů divákům a všem okolo," dokumentoval trenér Neratovic Jiří Kafka po zápase své totální rozčarování z výsledku 0:3, který předčil i veškerá očekávání samotných hostů.

„Do Neratovic jsme jeli s respektem, ale i silnou touhou ze sebe konečně skopat deku, která na nás po předchozích nepovedených zápasech ležela. Věděli jsme, že nemáme moc co ztratit," zaznívalo z tábora hostů.

Ty posadil do sedla především úvodní gól. Slanička si po půlhodině hry našel prostor ve středu domácí obrany a hlavou poslal centr Beláka nechytatelně k tyči.

„Hodně nám pomohl první gól, kterým jsme si zvedli sebevědomí," mnul si ruce brankář hostí Václav Michovský, který si na hřiště svého dorosteneckého působiště přijel pro nečekané čisté konto, zatímco jeho protějšek Adam Černý lovil míč ze sítě hned třikrát.

Podruhé ještě do přestávky, kdy se po odraženém rohu z velkého úhlu, ale zcela přesně trefil Rejman. Do dna si pak domácí vypili svůj kalich hořkosti po přestávce, kdy jim Belák zasadil třetí úder, když jeho „nepovedený" centr zapadl přesně k tyči překvapeného Černého.

„Myslím, že na celém našem týmu bylo znát, že se ještě chceme o divizi porvat, a za tu bojovnost jsme si body zasloužili," dodal Michovský, který se na vychytanou nulu ani moc nenadřel. „Moc práce jsem neměl. Kluci přede mnou to zvládli skvěle."

Asi nejrušněji bylo před jeho bránou na začátku druhého poločasu, kdy se domácí mocně snažili o kontaktní gól. Ani jednu ze tří slibných střeleckých pozic ale nevyužili, hosté jim pak zasadili třetí ránu z milosti a nemuselo zůstat pouze u ní.

Neratovice - Štětí 0:3

• Branky: 32. Slanička, 42. Rejman, 65. Belák, poločas 0:2, r. Myška, 150.
• Štětí: Michovský - Belák, Tůma, Šmidrkal, Mencl - Kala (82. Šimral), Kucler, Malák (74. Stejskal), Slanička, Rejman (86. Ransdorf) - Tichý.