Mladým Čechům patřila na brozanském trávníku první dvacetiminutovka, ve které soupeře jasně přehrávali. Do vedení se dostali v desáté minutě, kdy nejprve ještě střelu Hurala zastavilo břevno, ale dorážející Barkof hlavou trefil přesně - 1:0. Jen o chvíli později se svěřenci Petra Janouška radovali podruhé. Z pravé strany propálil gólmana Neruda - 2:0. V 19. připravil individuálním průnikem šanci pro Sejka Wojatschke, irská obrana ale na poslední chvíli stačila třetí brance ve své síti zabránit.

Soupeř se probral po 21. minutě. Nejprve trefil z přímého kopu Parrott tyč, ale odražený míč uklidil do prázdné Kelly - 2:1. Z penalty pak srovnal Parrott a Češi mohli být rádi, že z první pálil nad McKinley a po standardce neobsazený Parrott v závěru poločasu poslal pravačkou míč těsně mimo.

Druhý poločas opět začali lépe domácí, které nejprve dostal znovu do vedení Barkov a ve 48. zamířil Gedeon z přímáku tak šikovně, že míč prošel až do sítě. Češi byli aktivnější, tlačili se před branku, ale skóre už se nezměnilo.

"Vstup do utkání nám vyšel přesně tak, jak jsme se připravovali. Aktivním presinkem a rychlou přechodovou fází jsme si připravili šance a využili je. Rychlé vedení 2:0 nám nevydrželo, když jsme po přímém kopu a z penalty inkasovali vyrovnávací góly. Ve druhém poločase jsme se opět dokázali prosadit naší hrou a dvěma brankami uzavřeli skóre. Hráči si za celý sraz zaslouží pochvalu jak za aktivní přístup, tak za odvedený výkon v utkáních. Sami si pomyslnou laťku individuálního výkonu zvýšili a to je jim výzvou. Poděkování patří celému realizačnímu týmu, který hráčům poskytl výborný servis," zhodnotil výkony proti Norsku a Irsku pro stránky FAČRu český trenér Petr Janoušek.

ČR U15 - Irsko U15 4:2

Branky: 10. a 42. Barkof, 13. Neruda, 48. Gedeon - 21. Kelly, 27. Parrott z pk. Rozhodčí: Severýn - Wilczek, Myška. ŽK: 1:2. Poločas: 2:2. Diváci: 150.

ČR: Mastný - Koželuh, Neruda (41. Nováček), Koudelka, Sotorník (41. Kirschner) - Gedeon, Hural (41. Svoboda) - Sejk, Knedla (52. Canales), Wojatschke - Barkov (52. Šípek, 75. Kotásek).