Nakonec naproti všem očekáváním tři veledůležité body zůstaly doma. Ty svěřenci kouče Antonína Marčaníka ze sebe doslova vyždímali drtivým tlakem v poslední dvacetiminutovce. To měli k dispozici přesilovku po vyloučení Leibla. Ten šel na hanbu za uličnický faul po druhé žluté kartě.

Do utkání vstoupili hosté způsobem, který měl jedinou chybičku. Koncovku. Do 14. minuty totiž mohli mít k dobru minimálně tříbrankový náskok. To by ovšem museli na exligového gólmana Jusku postupně vyzrát Hošek, Christov, Vanovič, ten hned dvakrát, popřípadě Hošek. Ono nedáš – dostaneš se mohlo na druhé straně naplnit zejména v závěru první půle.

„Nepodařilo se mi prostřelit tu změť těl před Hanusovou bránou," litoval obránce Jelen. Ke vší smůle totiž navíc trefil polosedícího, pololežícího spoluhráče Radu. Vzpomínané, donekonečna omílané rčení o staré fotbalové pravdě,  mohli potrestat obratem Štípek s Christovem. Juska i ve svých zralých 44 letech ukázal, že nečapal svého času pod taktovkou Karla Brücknera za olomouckou Sigmu náhodou.

Po pauze se hra vyrovnala. Hodně se snažil Laušman. Hanus ovšem prokazoval, že také není mezi tyčemi žádný nazdárek. Když se zdálo, že se před domácí brankou nemůže nic zásadnějšího přihodit, Hošek našel Christova. Ten se nezmýlil a poslal hosty do vedení. Zanedlouho následovalo  vyloučení Leibla.

„Vnitřně jsem mančaftu věřil do posledních vteřin utkání. Kluci dřeli. Doslova ze sebe dokázali vyždímat  tři  body," pochválil svůj tým lovosický kormidelník.

„Viděl jsem, že je gólman z brány. Trefil jsem to hlavou podle svých představ," popsal srovnání už v probíhající poslední minutě zápasu Bukač.

To vlilo do žil jeho spoluhráčů živou vodu. Málokdy vídaným způsobem přimáčkli hosty do jejich vápna a radovali se zaslouženě i podruhé díky Huškovi. Ten protlačil po zmatcích v hostující obraně míč do sítě, aby následovala valná hromada.

„To jsme my. Působíme fotbalovějším dojmem, ale pro mě se naprosto nepochopitelným způsobem položíme ve chvílích, kdy máme navrch a můžeme rozhodnout o svém vítězství. Zkolabujeme totiž herně, takticky," nešetřil kabinu trenér Soušských Jiří Černý.                                          

Lovosice – Souš 2:1

• Branky: 90. Bukač, 90. + 3 Hušek – 67. Christov, ŽK 2:4, poločas 0:0, r- Vitner, 220.
• Lovosice: Juska – Jelen (80. Drbal), Rada, Stejskal, Faust – Červenka, Macháček, Šťástka (Banda), Hušek – Laušman, Bukač.