Středočeši nehráli špatně, sahali po třech bodech. Od vítězství je dělilo jen sedm minut. Pak ale hlavní sudí pískl do píšťalky a ukázal na penaltový puntík. Domácí vyrovnali a následně zvládli i pokutové kopy.

Hosté měli v úvodu dvě velké příležitosti, ale nic z toho nebylo. Poté byl vyloučen Šmejkal a navíc dostali první branku, když po levé straně pronikl až do vápna Faust a střelou na bližší tyč překonal Sovu. Ve druhém dějství se Českobrodským ale i v deseti podařilo skóre otočit. Nakonec o vítězství přišli, když je zarmoutil Svátek.

„Začali jsme velice dobře, měli jsme i nějaké šance. Nejprve Hrdlička a pak stoprocentní Šmejkal. Ale to domácí podržel gólman. Pak dostal Šmejkal červenou kartu a od té doby jsme se začali bránit a dostali i první branku. Ve druhém poločase jsme se snažili bránit a po dvou vydařených brejkových akcích jsme skóre otočili. Bohužel ale asi pět minut před koncem rozhodčí zapískal penaltu za vymyšlenou ruku," zlobil se po utkání trenér českobrodského mužstva Zdeněk Šmejkal.

Ten měl z letošní premiéry rozpačité pocity. „S premiérou rozhodně spokojený nejsem, protože jsme dostali červenou kartu a pak přišla ta penalta. Ze soupeře jsme měli obavy, ale musím říct, že máme lepší mančaft. Měli jsme si jednoznačně odvézt tři body, protože ten pokutový kop v závěru byl hodně přísný," neskrýval zklamání kormidelník Českého Brodu. „Kdybychom nedostali tu červenou kartu, tak jsme museli vyhrát, v jedenácti bychom soupeře přehráli. Takže jsem naštvaný," dodal Šmejkal.

„Jsem rozpolcený. Na jednu stranu jsme doma bod ztratili, ale na druhou dva získali, protože Brod potvrdil, že má mančaft, který bude hodně vysoko. Hrdlička, Medek, Walter, Fikejz, Šmejkal – to jsou hráči, kteří mají něco odkopáno i ve vyšších soutěžích. Na začátku byl soupeř lepší. Zápas hodně ovlivnila ta 20. minuta, kdy byl vyloučen Šmejkal. Ten zákrok byl zbytečný. Jenže ve druhé půli nás hosté dvakrát potrestali z brejků, naštěstí mančaft ukázal morálku. Šel za vyrovnáním. Přišla penalta, kdy protihráč zabránil střele rukou. I přes to, že jsme nevyhráli za tři body, musím být spokojený," přiznal domácí kouč Karel Zuna.