„Domácí měli dvě šance a dali z nich jeden gól. V poli jsme se jim vyrovnali, ale vpředu jsme byli bezzubí a nevytvořili jsme si žádnou šanci," přiznal po prohraném střetnutí trenér nymburského Polabanu Radek Kulhánek.

Zápas tak rozhodla jediná trefa, kterou měl na svědomí domácí Faust. „Hrálo se hlavně uprostřed hřiště a bylo to bez šancí. Při jedné šanci dali domácí gól a druhou jsme jim připravili my, to nás ale zachránil gólman. Bylo to bojovné utkání, kde bylo více osobních soubojů než fotbalovosti," vyprávěl po utkání kouč Nymburka.

S jeho hodnocením až tak nesouhlasil domácí trenér Karel Zuna.

„Do desáté minuty jsme měli dvě tutovky, ale neproměnili je, takže pak to bylo spíš jen čekání na to, kdy se to povede. Naštěstí to vyšlo. Střídající Egrt vymíchal na pravé straně dva hráče soupeře a centrem posadil míč na hlavu Fausta, který to tam uklidil. Kluci si výhru zasloužili, šli za třemi body, bojovali. Mohlo to klidně skončit 4:0, ale já si vážím té výhry 1:0 víc než třeba 5:0."

Do utkání přitom nešli domácí kompletní. „Do nemocnice musel Obrtlík, který měl nějaké problémy s dýcháním. Z Ústí jsme až na Píchu neměli nikoho, Kolář nemohl hrát od začátku, Stejskal je po zranění. Když to tedy všechno sečteme, tak nám chybělo nějakých pět, šest borců základu. Z tohoto pohledu ta výhra opravdu těší. Ještě nás čeká jeden zápas v Souši, přezimujeme na první příčce, což si užíváme."

Lovosice - Nymburk 1:0

•Branka: 72. Faust, ŽK 3:2, poločas 0:0, r. Trvrdík, 120.
•Lovosice: Matějka - Šalda (65. Kolář), Pocházka, Bubeníček, Pícha - Šraga (89. T. Hrdý), Kratochvíl, Faust - Kočí (65. Egrt) Svátek (81. Stejskal).